Λ. Σημαιοφορίδης στη “Δίκη”: «Μπορεί να τιμωρηθεί ομάδα λόγω ανθρώπων που ασκούν διοίκηση εν τοις πράγμασι»

Σχολίασε και την υπόθεση κυκλώματος στοιχηματισμού

Must Read

Στη «Δίκη στο OPEN» μίλησε ο νομικός αθλητικού δικαίου, Λάκης Σημαιοφορίδης, σχολιάζοντας τον τελικό Κυπέλλου και φυσικά την υπόθεση κυκλώματος στοιχηματισμού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό Κυπέλλου: «Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να χαμογελάσω με αυτά που ακούω. Υπάρχει χώρα στην οποία οι συμμετέχοντες διαπραγματεύονται με την ομοσπονδία πως θα γίνει ένας τελικός. Υπάρχει ένα θεσμικό όργανο, η ΕΠΟ, είναι η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου. Η μόνη που μπορεί και πρέπει να αποφασίσει είναι εκείνη χωρίς να διαπραγματευτεί με κανένα. Τι θα πει ποιος θα πληρώσει τις κάμερες, θα έχω κόσμο ή δεν θα έχω; Παίρνει μια απόφαση και πρέπει οι ομάδες να τη σεβαστούν. Ο νόμος είναι δεσμευτικός αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ. Και κάμερες ασφαλείας να υπήρχαν, έχουμε δει τελικούς χωρίς κόσμο και ακόμη και με κάμερες».

Για την υπόθεση του κυκλώματος στοιχηματισμού: «Ο συνδυασμός των ποινικών υποθέσεων με τα πειθαρχικά είναι μια μεγάλη νομική υπόθεση, μπορεί να καταλήξουν σε τιμωρίες και για ομάδες και για φυσικά πρόσωπα. Συνήθως συνδέονται φυσικά πρόσωπα που συνδέονται με μια ΠΑΕ, κάποιος αξιωματούχος για παράδειγμα, αφορούν όμως και πρόσωπα που ασκούν διοίκηση εν τοις πράγμασι. Μπορεί κάποιος να μην είναι στο ΔΣ της ομάδας και να είναι άνετος, αλλά αν προκύψει κάτι διευκολύνει τις διαδικασίες που αφορούν το πειθαρχικό δίκαιο, είναι το ίδιο υπεύθυνος και υπόλογος όπως με οποιονδήποτε άνθρωπο κάποιας ΠΑΕ. Εχει αυτόν τον σκοπό να μην μπορούν να αποφύγουν κάποιοι που ασκούν διοίκηση και νομίζουν πως μπορούν να τη γλιτώσουν και πως δεν θα μπορεί να τους ελέγξει κανείς. Υπάρχουν διατάξεις στον κώδικα δεοντολογίας όπου επιτρέπουν στα ποδοσφαιρικά πειθαρχικά όργανα να ασχοληθούν με εκκρεμούσες ποινικές υποθέσεις. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρη και ολοσχερώς η ενοχή κάποιου, είναι η αυξημένη πιθανολόγηση. Μπορεί να ενεργήσει ένα πειθαρχικό όργανο πάνω από την απλή πιθανολόγηση και κάτω από την απόδειξη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οφείλουν να τρέξουν τη διαδικασία γιατί υπάρχει το θέμα της παραγραφής. Σε αυτά που επιλαμβάνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας υπάρχει 10ετής παραγραφή, κάποια αδικήματα όπως η δωροδοκία, η διαφθορά, η χειραγώγηση αγώνων είναι απαράγραπτα. Αυτοί που θέλουν ως δικαστές να εφαρμόσουν πιστά τους κανονισμούς, οφείλουν να ενεργήσουν γρήγορα. Όταν αλλοιώνονται πρωταθλήματα, όταν χειραγωγούνται αγώνες και διοργανώσεις, είναι αυστηρότατες οι ποινές. Αρκεί τα πειθαρχικά όργανα να ενεργήσουν τα δέοντα αν έχουν αυτή τη διάθεση. Στην Ιταλία υποβιβάστηκαν ιστορικές ομάδες, τιμωρήθηκε ο Πάολο Ρόσι. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένας φραγμός».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This