Ο Εργκίν Αταμάν αποκάλυψε το δικό του κίνητρο για να νικήσει ο Παναθηναϊκός τη Ρεάλ!

Must Read

Από μόνο του το Κύπελλο της Ευρωλίγκα αποτελεί μεγάλο κίνητρο για ομάδες, παίκτες, προπονητές. Ειναι το… διαβατήριο για να περάσουν στην ιστορία όχι μόνο της διοργάνωσης, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ γενικότερα.

Πέρσι ο Τσους Ματέο, ως προπονητής της Ρεάλ κατέκτησε τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο ως πρώτος προπονητής στο Κάουνας της Λιθουανίας με το 79-78 επί του Ολυμπιακού. Από τη… σκιά του Πάμπλο Λάσο, ως συνεργάτης του είχε περάσει στο… φως!

Το μεσημέρι του Σαββάτου στην κοινή συνέντευξη τύπου των προπονητών των δύο φιναλίστ ο Εργκίν Αταμάν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να επαναλάβει το επίτευγμα του ο Ισπανός.

Κι ο Τούρκος τεχνικός αποκάλυψε το δικό του κίνητρο για τη νίκη.

Είπε: «Να σας πω κάτι αστείο… Ο Ματέο θέλει να πάρει το back-to-back, αλλά δεν θέλω να του το δώσω. Είμαι ο τελευταίος που το έχει πετύχει, αυτό θα είναι κίνητρο για εμένα».

Δεν έχει άδικο. Ο Αταμάν το 2021 στην Κολωνία με την Ανατολού Εφές κέρδισε στον τελικό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη με 89-86, τον επόμενο χρόνο (2022) στο Βελιγράδι κέρδιζε στον πόντο (58-57) τη Ρεάλ του Πάμπλο Λάσο κάνοντας το back-to-back.

Ο τεχνικός των «πρτασίνων» έχει μιλήσει πολλές φορές για την προοπτική της κατάκτησης του τροπαίου. Όμως μίλησε με ειλικρίνεια για το πότε πίστεψε ότι μπορεί να το πετύχει:

«Θα είμαι ειλικρινής, ήταν το ματς με τη Ρεάλ. Όταν τους νικήσαμε στην έδρα τους, για πρώτη φορά φέτος, πήραμε αυτοπεποίθηση. Καταλάβαμε τι μπορούμε να κάνουμε, σκεφτήκαμε το Φάιναλ Φορ. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Ευρώπη, όμως φέτος κάναμε ρεκόρ σε εκτός έδρας νίκες και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση».

Μίλησε όμως και για τις αντιδράσεις των οπαδών της Φενέρ σε βάρος του, για το γεγονός ότι οι Τούρκοι θα δουν έναν συμπατριώτη τους να διεκδικεί τρόπαιο με ελληνική ομάδα και τα μηνύματα που έλαβε:

«Είμαι για έκτη φορά σε Φάιναλ Φορ, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είμαι πολύ περήφανος. Πολλοί Τούρκοι οπαδοί υποστηρίζουν την ομάδα τους. Υπήρχαν προσδοκίες από τους Τούρκους δημοσιογράφους για τη Φενέρ, όμως εγώ θα είμαι ο μόνος Τούρκος στον τελικό. Με έχουν στηρίξει οι Τούρκοι πολίτες, από χθες λαμβάνω εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης από φίλους της Εφές, της Φενέρ, της Γαλατάσαραϊ. Να ευχηθώ καλή τύχη στη Γαλατάσαραϊ για τη συνέχεια της σεζόν.

Από την αρχή με πίστεψαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. Είχα πολλές επιτυχίες πριν έρθω εδώ και προσπαθώ να περάσω αυτή τη γνώση στον Παναθηναϊκό. Δεν σκεφτόμαστε την υποδοχή στην Αθήνα τώρα, αλλά θέλουμε τον τίτλο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This