Μόνο με «θαύμα» του Ολυμπιακού παραμένει η Ελλάδα στο… κυνήγι της 15ης θέσης της UEFA

Must Read

Το βαρέλι δεν έχει πάτο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το «κάθε πέρσι και καλύτερα» ισχύει απόλυτα, αφού, εκεί που αναπτερώθηκαν λίγο οι ελπίδες με τη νίκη-πρόκριση του
Ολυμπιακού επί του Ερυθρού Αστέρα για τη βαθμολογία της UEFA και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, ήρθε η κλήρωση της περασμένης Δευτέρας για να μας… προσγειώσει απότομα.

Οχι μόνο γιατί ο Φρεντερίκ Κανουτέ τράβηξε την Αρσεναλ για τους «ερυθρολεύκους», αλλά για τη συνολική κλήρωση που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα και για τις επόμενες σεζόν.

Δείτε επίσης: Για την τέταρτη σερί νίκη στη Λαμία η ΑΕΚ

Ας δούμε αναλυτικά τη βαθμολογία της UEFA και πόσες ομάδες έχει κάθε χώρα:

13η Δανία 27.500 (1/4) συνεχίζει με Κοπεγχάγη
14η Τσεχία 27.300 (0/5)
15η Κύπρος 26.750 (1/4) συνεχίζει με ΑΠΟΕΛ
16η Σκοτία 26.625 (2/4) συνεχίζει με Ρέιντζερς και Σέλτικ
17η Ελλάδα 25.700 (1/5) συνεχίζει με Ολυμπιακό
18η Σερβία 25.500 (0/4)
19η Κροατία 24.875 (0/4)
20ή Ελβετία 24.400 (1/5) συνεχίζει με Βασιλεία

Αρα, φαίνεται καθαρά, μετά την κλήρωση της Δευτέρας, ότι θα πρέπει να κοιτάμε πόσο θα μειώσουν οι Ελβετοί ή πόσο θα μας ξεφύγουν Κύπριοι, Σκωτσέζοι και Δανοί. Γιατί κάτι από όλα αυτά θα γίνει.

Κι αυτό γιατί η κληρωτίδα έφερε τον ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Βασιλεία. Δηλαδή, είτε η Κύπρος είτε η Ελβετία θα έχει δεδομένα ομάδα και στους «16» του Europa League. Οπερ σημαίνει πως ή η Κύπρος θα αυξήσει κι άλλο τη διαφορά της από εμάς (εάν, βέβαια, αποκλειστεί ο Ολυμπιακός που θα έχει δυσκολότερο έργο, φυσικά) ή η Ελβετία θα μειώσει κι άλλο την απόσταση.

Το ίδιο θα γίνει και με τους Δανούς-Σκωτσέζους. Κι αυτό γιατί η κληρωτίδα έφερε την Κοπεγχάγη απέναντι στη Σέλτικ. Οπότε μία από τις δύο χώρες θα έχει εκπρόσωπο στους «16». Μάλιστα, η Σκοτία έχει αρκετές πιθανότητες να έχει και τη Ρέιντζερς στους «16», μια και κληρώθηκε με την Μπράγκα! Εάν συμβεί αυτό, τότε η Σκοτία όχι μόνο θα ξεφύγει κι άλλο από την Ελλάδα, αλλά θα περάσει την Κύπρο και πιθανότατα θα περάσει και τους Τσέχους που δεν έχουν ομάδα στις νοκ άουτ φάσεις.

Ολα αυτά δείχνουν ότι, ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει και περάσει την Αρσεναλ, θα χρειαστεί να κάνει κι άλλο άθλο ή ίσως και θαύμα για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη 15η θέση. Αν μάλιστα αποκλειστεί από την Αρσεναλ, τότε θα μείνουμε στη 17η θέση (αν δεν μας περάσει Ελβετία) και από του χρόνου θα έχουμε μόνο τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη, με τον πρωταθλητή στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ενώ δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη, όπως θα έχουμε τελευταία χρονιά φέτος, και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This