Γιάννης: Μια συγκλονιστική ιστορία σαν παραμύθι!

Must Read

Μεγάλωσε στα φανάρια των δρόμων της Αθήνας και έφερε το… φως στον ελληνικό αθλητισμό!

  • Από τον
    Βασίλη Ιωαννίδη

Η διαδρομή του Γιάννη Αντετοκούνμπο θυμίζει εφιάλτη αλλά είναι βγαλμένη από τα παραμύθια.

Ο Greek Freak, που αναδείχτηκε MVP της μαγικής Λίγκας του ΝΒΑ εδώ και αρκετό καιρό έχει πάρει την πένα και γράφει την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού από την αρχή.

Οι γονείς του, Βικτόρια και Τσαρλς, το 1991 άφησαν πίσω στο Λάγος της Νιγηρίας το μοναχοπαίδι τους Φράνσις, για να φτιάξουν ένα πρόσφορο έδαφος για την οικογένεια τους, στα Σεπόλια. Εδώ, απέκτησαν τέσσερα παιδιά ακόμα, τον Θανάση, τον Γιάννη, τον Κώστα και τον Αλέξανδρο.

Ο πατέρας της οικογένειας ήταν πρώην ποδοσφαιριστής ενώ η μητέρα πρώην αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Ήταν δεδομένο πως όλα τα παιδιά θα έπαιρναν κατεύθυνση προς τον αθλητισμό, αλλά δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα για να ασχοληθούν όσο θα ήθελαν.

Σε μια τρομερά συγκινητική συνέντευξη του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μίλησε για το γεγονός πως πουλούσε CD και γυαλιά στα φανάρια της Αθήνας μαζί με τον αδερφό του, Θανάση για να προσφέρουν τα προς το ζην στην οικογένειας τους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, όπως εξομολογείται ο ίδιος, που γυρνούσε σπίτι πεινασμένος και έλεγε πως έχει φάει έξω για να περισσέψει ένα πιάτο φαγητό για την υπόλοιπη οικογένεια.

«Δεν υπήρχε πάντα φαγητό», λέει ο Αντετοκούνμπο σα να είναι μια φυσιολογική κατάσταση. Γιατί έτσι το αντιμετώπιζε η οικογένεια του. Δεν έκλαψαν ποτέ πάνω από τα άδεια πιάτα, αλλά έβρισκαν τρόπο να τα γεμίσουν. Αυτό πρεσβεύει ο «Greek Freak» και μέσα στις γραμμές του γηπέδου.

Τα άσχημα γεγονότα της περιόδου εκείνης είναι πολλά. Όσα κι αν βίωσε όμως τότε ο Γιάννης, είχαν τη σημασία τους. Μέσα από τις αντιξοότητες, ο 25χρονος φόργουορντ κατάφερε να σμιλεύσει τον χαρακτήρα του.

Όταν το 2013 οι Μιλγουόκι Μπακς επέλεξαν στο Νο.15 του τότε ντραφτ ένα αδύνατο παιδάκι που μέχρι τότε έπαιζε στον Φιλαθλητικό δεν ήξεραν πως θα εξελισσόταν στον καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ. Γιατί αυτό είναι τούτη τη στιγμή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: ο κορυφαίος!

Εκείνη την πολύ όμορφη βραδιά, ο Έλληνας φόργουροντ είχε ταξιδέψει για παρθενική φορά στην Αμερική και φορούσε για πρώτη φορά στην ζωή του κοστούμι. Στο άκουσμα του ονόματος του, σήκωσε την ελληνική σημαία γιατί έτσι ένιωσε. Δεν το έκανε για να εντυπωσιάσει κανένα, ούτε για δώσει διαπιστευτήρια πως είναι Έλληνας. Αυτό είναι ένας γεγονός που δεν χρίζει αμφισβήτησης.

Αυτά που κάνει στην μαγική Λίγκα ο 24χρονος πλέον είναι απίστευτα. Δεν είναι μόνο η αθλητικότητά του, είναι η αντίληψη που έχει στο παιχνίδι αλλά και το πείσμα να δουλεύει κάθε μέρα για να γίνει καλύτερος.

Από το πρώτο του κοστούμι το 2013, φτάσαμε στο κοστούμι με τον Παρθενώνα το 2019. Αυτή η ονειρεμένη νύχτα στην Καλιφόρνια. Όταν ο Κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ εκφώνησε το όνομα του MVP της χρονιάς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν σήκωσε ελληνική σημαία, σήκωσε στους ώμους του έναν ολόκληρο λαό.

Πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας και πέμπτη φορά στην ιστορία, μη Αμερικάνος. Κανείς δεν έχεις συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί ακόμα, ούτε ακόμα κι ο ίδιος.

Ανέβηκε στην σκηνή, βουρκωμένος και, αφού αποθέωσε την οικογένειά του και τους Ελληνες που πάντα τον στηρίζουν, πήρε το βραβείο και το κοιτούσε σαν να μην πιστεύει τι έχει καταφέρει.

Προτού καλά καλά συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, υποσχέθηκε στον κόσμο πως θα στεφθεί πρωταθλητής και δεν συνηθίζει να δίνει υποσχέσεις χωρίς να πιστεύει πως θα τα καταφέρει.

Όπως είπε, κουβαλά πάντα στο μυαλό του τα λόγια του πατέρα του, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή: «Να θέλεις πάντα περισσότερα, αλλά να μην είσαι άπληστος» και ο Giannis πάντα θα θέλει περισσότερα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This