«Ναι, είχαμε και στο χωριό μας Μαραντόνα! Tον έλεγαν Βασίλη Χατζηπαναγή» (video)

Must Read

Αν υπήρξε έστω ένας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, ο οποίος θα μπορούσε να θεωρηθεί, αν όχι ο καλύτερος όλων των εποχών, τουλάχιστον ως ο καλύτερος των τελευταίων 50 ετών, αυτός είναι σίγουρα -και μάλιστα κατά γενική ομολογία- ο Βασίλης Χατζηπαναγής!

Και, για του λόγου το αληθές, η ιστοσελίδα Copa90 παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο, αφιερωμένο στον ποδοσφαιριστή-θρύλο του Ηρακλή, στο οποίο ο «Βάσια» αναφέρεται ως ο «Έλληνας Μαραντόνα» και ο «Θεός του Ηρακλή».

Μάλιστα, ο τίτλος του βίντεο, «ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που δεν ήξερες ότι υπήρχε», είναι βασισμένος, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός πως ο Χατζηπαναγής δεν μπόρεσε ποτέ να πάρει μεταγραφή για τους μεγάλους της Ελλάδας ή για κάποια ομάδα του εξωτερικού, ούτε καν να αγωνιστεί με τη γαλανόλευκη στο στήθος, λόγω της… ασύλληπτης γραφειοκρατίας!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

«Σε ποδοσφαιρικούς όρους, η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για τον νυν πρωταθλητή ΠΑΟΚ και για τον αντίπαλό του Άρη, αλλά αυτές οι δύο ομάδες δεν είναι μόνες. Υπάρχει και ο Ηρακλής, η παλαιότερη ομάδα της πόλης, που ιδρύθηκε το 1908 και πήρε το όνομά της από τον Ημίθεο της ελληνικής μυθολογίας. Όμως η λέξη “Ημίθεος” δεν είναι αρκετή για να περιγράψει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έπαιξε στα ελληνικά γήπεδα. Για πολλούς, τον “Μαραντόνα των Βαλκανίων”, Βασίλη Χατζηπαναγή. Τον Θεό του Ηρακλή!» αναφέρει στον πρόλογό του ο αφηγητής.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «πάτησε» Παρίσι και το έριξε στο χορό (video)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ

Στο εν λόγω βίντεο φιλοξενούνται οι αφηγήσεις των Δημήτρη Μπασμπαρέλα (δημοσιογράφος), Χρήστου Ζίφκα (πρώην συμπαίκτης του), Γιώργου Φοιρού (πρώην αντίπαλος και συμπαίκτης του), Άκη Δημητριάδη (οπαδός Ηρακλή) και Γιώργου Μακρή (νυν παίκτης του Ηρακλή), οι οποίοι τον αποθεώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δείτε το αφιέρωμα στον «Βάσια», για να διαπιστώσετε μερικούς, μόνο, από τους λόγους, για τους οποίους το παρατσούκλι «Μαραντόνα της Ελλάδας» δεν οφειλόταν μόνο στη… φυσιογνωμική ομοιότητα ανάμεσα στους δύο superstar της «στρογγυλής θεάς»:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This