Δευτέρα 21/6/2021

Ρατσιστική επίθεση Μαρινάκη κατά Σαββίδη – Η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων

Την αγανάκτησή της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων για την «ρατσιστική», όπως την χαρακτηρίζει, ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία αποκαλεί τον Ιβάν Σαββίδη «Ρώσο».

Μάλιστα, με αφορμή το περιστατικό η ΠΟΠΣ έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η αντίδραση σε αυτά τα φαινόμενα.

«Εκατό χρόνια μετά τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού είναι ανεπίτρεπτο να ακούμε να λένε σε έναν Έλληνα ότι είσαι Ρώσος. Και στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη θίγεται ολόκληρος ο ποντιακός ελληνισμός», είπε στο GRTimes.gr η πρόεδρος της ΠΟΠΣ, Χριστίνα Σαχινίδου.

«Εμείς το έχουμε δηλώσει πολλές φορές ως ομοσπονδία ότι δεν ξεχωρίζουμε τους συμπατριώτες μας σε Πόντιους και μη, Βόρειους και Νότιους και δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με τις κομματικές και τις οπαδικές προτιμήσεις του οποιουδήποτε.

«Είναι φτηνή δικαιολογία να μιλά κανείς για συμφέροντα»

Εδώ όμως δεν πρόκειται για τέτοιο θέμα και είναι φτηνή δικαιολογία να μιλά κανείς για συμφέροντα. Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένη έκφραση που έρχεται να προστεθεί σε κάποιες άλλες του παρελθόντος. Δεν μπορούν να μιλάνε έτσι για έναν Έλληνα της διασποράς. Κι αν δεν ξέρουν ιστορία, ας τη μάθουν. Ότι όταν έφευγαν από εκεί οι πρόγονοί μας διασκορπίστηκαν στα πλάτη της οικουμένης. Επομένως ας είναι πιο προσεκτικοί κάποιοι», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Εννέα ιπποδρομίες που υπόσχονται μεγάλα κέρδη την Κυριακή στο Markopoulo Park

«Η πορεία και η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στον Ελληνισμό είναι γνωστή σε όλους και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί την καταγωγή του. Άξιος συνεχιστής των προγόνων του, των Ελλήνων που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα της κρίσης, τη στιγμή που γηγενείς επιχειρηματίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Εμείς δεν μπαίνουμε στον πόλεμο αυτόν τον οπαδικό. Αλλά δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι θα αποκαλούν τον Ιβάν Σαββίδη “Ρώσο”, αλλά και τον οποιονδήποτε Έλληνα ποντιακής καταγωγής. Καταδικάζουμε αυτές οι συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται και όπου κι αν απευθύνονται», τονίζει η κ. Σαχινίδου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ