Τετάρτη 23/6/2021

Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο στέλνει τον Αυγενάκη στην… κατάψυξη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης πληρώνει το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο! Η κυβέρνηση, μετά την κατακραυγή από την τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία και, κυρίως, μετά τα μεγάλα ζητήματα που προέκυψαν και αφορούν το ποδόσφαιρο, όπως και τις επικείμενες συναντήσεις-συμφωνίες που θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός με τη FIFA και την UEFA, αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Τουλάχιστον αυτό λένε άνθρωποι κοντά στον Μητσοτάκη, οι οποίοι θεωρούν, ότι ο Αυγενάκης ουσιαστικά είναι «τελειωμένος» και όσο και να παραμείνει στο υφυπουργείο θα βρίσκεται «στον πάγο». Όλα αυτά βέβαια μένει να φανούν και στην πράξη Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σπουδαίο ρόλο θα παίξει ο συνταγματολόγος υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης που θα έχει την μερίδα του λέοντος στις συνομιλίες που θα υπάρξουν με την FIFA και την UEFA.

Το ραντεβού με τις παγκόσμιες ομοσπονδίες σύμφωνα με την Κυβέρνηση θα γίνει στη Γενεύη, εκεί που δεν θα είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης. Η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με την FIFA και την UEFA. «Το μνημόνιο» συνεργασίας μαζί τους είναι η μοναδική επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και η μόνη λύση -κατά την κυβέρνηση- στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Στα χέρια της FIFA το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μάλιστα δεν θα διστάσει να δώσει στις παγκόσμιες ομοσπονδίες τα «κλειδιά» του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να ψέξει την Κυβέρνηση ότι παίζει το παιχνίδι του ενός ή του άλλου επιχειρηματία. Όλα αυτά βέβαια αναμένεται να φανούν στην πράξη γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι FIFA και UEFA θα ζητήσουν από τον Μητσοτάκη να πάρει πίσω την τροπολογία, ή να την εφαρμόσει από τη νέα χρονιά, ώστε να μην θιχτεί το αυτοδιοίκητο.

Δείτε επίσης: Δεν έφερε ειδική άδεια για να πετάξει το ελικόπτερο του Kobe Bryant

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ραντεβού με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ιφαντίνο, όπου αναμένεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο να περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια της FIFA και της UEFA για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια και σκοπεύει να τους αφήσει να πάρουν επάνω τους όλες τις αποφάσεις.

Βέβαια όλα αυτά τα υποστηρίζει η Κυβέρνηση, γιατί από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ πηγές υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, καμία συμφωνία της κυβέρνησης με FIFA και UEFA. Αυτό είναι κάτι πάντως που θα φανεί άμεσα…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ