Δευτέρα 14/6/2021

Η Άννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ξεκινήσει την λαμπαδηδρομία

Η Άννα Κορακάκη θα είναι η πρώτη αθλήτρια που θα γίνει η πρώτη λαμπαδηδρόμος, όπως αποφάσισε στην σημερινή της συνεδρίαση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επιπλέον, η ΕΟΕ έδωσε το χρίσμα σε γυναίκα και στη μεταφορά της φλόγας στο Παναθηναϊκό στάδιο καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι αυτή που στις 19 Μαρτίου, ως τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους, θα ανάψει το βωμό στο Καλλιμάρμαρο.

Δείτε επίσης: Επιχείρησε να αυτοκτονήσει η παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στην επιλογή των δύο Ολυμπιονικών λέγοντας:

«Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Άννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016. Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ