Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Aπό τα φάουλ του Αυγενάκη, στα οφσάιντ του Γεραπετρίτη, χάθηκε η μπάλα – Σήμερα οι κρίσιμες επαφές με τη FIFA

Εκτός τόπου και χρόνου συνεχίζει να βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, μετά τους ολέθριους χειρισμούς του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει αναλάβει ο ίδιος τη διαχείριση του «καυτού» ζητήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χθες, ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την τρίτη, διαφορετική άποψη μέσα σε λίγες μέρες για την απώλεια βαθμολογίας σε περίπτωση ομάδας με πολυιδιοκτησία. Όπως είπε, θα αφαιρούνται 5 έως 10 βαθμοί από την ομάδα, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, που δεν μπορεί να είναι ούτε μία ημέρα, αλλά ούτε 10 μήνες. 

Όπως είπε, «είναι αυτονόητο ότι, αφού υπάρχει ο νόμος αυτός, είναι υπέρτερος κάθε κανονιστικής πράξης» και εξήγησε: «Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει παραβίαση, αφαιρούνται 5-10 βαθμοί από την τρέχουσα βαθμολογία. Εντός εύλογου χρόνου, όπως προβλέπεται, θα πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση όσων παραβίασαν τη διάταξη. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει είτε αυτεπαγγέλτως ή από καταγγελία νέα διαδικασία με την οποία θα διαπιστωθεί μη συμμόρφωση και επανάληψη των κυρώσεων. Η δικαιοδοτική αρχή θέτει ένα χρονικό πλαίσιο για τον εύλογο χρόνο»

Δείτε επίσης: Αποσύρθηκε από την Εθνική Ελλάδος ο Γιάννης Μπουρούσης

Μέχρι το Grexit

Παράλληλα, τόνισε ότι το κυρωτικό πλαίσιο το επιβάλλει η πολιτεία, ενώ υπογράμμισε ότι η εφαρμογή των κανόνων φτάνει μέχρι το Grexit: «Σε μια έννομη τάξη υπάρχει ιεραρχία πηγών. Είναι αυτονόητο ότι αφού υπάρχει ο νόμος αυτός είναι υπέρτερος κάθε κανονιστικής πράξης. Το πλαίσιο το κυρωτικό το επιβάλλει η πολιτεία. Να φροντίσουν αυτοί που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το ποδόσφαιρο να είναι συμβατοί με τους κανόνες. Υπάρχει σθεναρότατη βούληση για εφαρμογή των κανόνων που φτάνει μέχρι την αποβολή από τις ευρωπαϊκές οργανώσεις».

Συναντήσεις μεγάλης βαρύτητας

Σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί στη Ζυρίχη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της FIFA και Πρόεδρο της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Greg Clarke, τη Διευθύντρια Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, Emily Shaw, και τεχνικά κλιμάκια της Διεθνούς Ομοσπονδίας για θέματα ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ