Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για τα υπομνήματα για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας

Ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν 4,5 ώρες η εκδίκαση της υπόθεσης της πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΟΚ – Ξάνθης και δόθηκε προθεσμία για υπομνήματα μέχρι τις δύο το μεσημέρι της Παρασκευής, ώστε να εκδοθεί απόφαση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ειπώθηκαν πολλά από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ξάνθη και ΑΕΛ).

Ολυμπιακός και ΑΕΛ επέμειναν ότι το προεδρείο δεν πρέπει και δεν μπορεί -βάσει και του νομικού πλαισίου και των κανονισμών μετά το πόρισμα της ΕΕΑ- να μπει στην ουσία και πρέπει απλώς να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Αντίθετα, ΠΑΟΚ και Ξάνθη τόνισαν προς την πρωτοδίκη Μαρία Τσαγκιά ότι είτε θα επιλέξει να μπει στην ουσία είτε θα δώσει αναβολή στην υπόθεση αναμένοντας την απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων.

Δικάσιμος στις 2 Απριλίου

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε ότι δεν προβλέπονται από πουθενά ποινές και πως δεν έχει ανακληθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ, σε αντίθεση με την Ξάνθη, όπου υπάρχει ανάκληση του πιστοποιητικού του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ ανέφερε ότι έχει πάρει ημερομηνία για δικάσιμο (στα πολιτικά δικαστήρια) στις 2 Απριλίου, ενώ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» και η Ξάνθη αιτήθηκαν να αποβληθούν από τη διαδικασία ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ ή να μη γίνουν δεκτές οι παρεμβάσεις τους.

Δείτε επίσης: Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της Τούμπας – Επιβλητική «τριάρα» για την ΑΕΚ!

Το προεδρείο επιφυλάχθηκε εάν θα κάνει δεκτές ή όχι τις παρεμβάσεις των Ολυμπιακού και ΑΕΛ και κατά πόσον θα μπει στην ουσία, ενώ η Μαρία Τσαγκιά σημείωσε ότι όλα αυτά θα τα συμπεριλάβει στην απόφαση και στο σκεπτικό της.

Εκτός από τα δικαστικά μέτωπα σε Διοικητικό Εφετείο και σε Συμβούλιο Επικρατείας μετά την προσφυγή των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η υπόθεση θα πάει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και μετά στο CAS.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ