Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Δικαιώθηκε το newsbreak.gr και η Live για το πράσινο φως της ΕΡΤ στην ΑΕΚ (μετά τον ΠΑΟΚ)

Η καυτή πατάτα της συμφωνίας στην επόμενη κυβέρνηση

Δικαίωση για το newsbreak.gr  και την εφημερίδα «Live Sport» αποτελεί η απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία και με την ΑΕΚ -μετά τον ΠΑΟΚ- και τον ΟΦΗ για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ένωσης.

Πρώτο το newsbreak.gr  ανέδειξε από το πρωί το αποκλειστικό δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «Live Sport», σύμφωνα με το οποίο παράγοντες της κιτρινόμαυρης ομάδας επικοινώνησαν με την ηγεσία της ΕΡΤ και ζήτησαν το ίδιο ποσό ου δόθηκε στον «Δικέφαλο του Βορρά» (7,5 εκατ. ευρώ),  έτσι ώστε να αποκτήσει η Δημόσια Τηλεόραση τα τηλεοπτικά δικαιώματά της ομάδας του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Κυβέρνηση και μετά από σύσκεψη στην οποία  συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος αποφασίστηκε να αποκτήσει η ΕΡΤ τα δικαιώματα των αγώνων πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ.

«Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που βγήκε μετά το τέλος της σύσκεψης.

«Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες», ολοκληρώνει στην ανακοίνωση.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που η απόφαση αυτή δεν υλοποιηθεί από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ, που θα ορίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει την Κυριακή το βράδυ. Σε αυτήν την περίπτωση η…καυτή πατάτα θα βρεθεί στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια και αν ακυρώσει την συμφωνία θα βρεθεί με το καλημέρα απέναντι στον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ