Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός την Τρίτη στη μεγάλη μάχη του ΣΕΦ

Must Read

Οι δρόμοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού συναντιούνται το βράδυ της Τρίτης (21.00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οκτώ στροφές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Πρώτα απ’ όλα η νίκη για «ερυθρολεύκους» και «πρασίνους» αποτελεί ζήτημα τιμής. Αμφότεροι, ωστόσο, θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα προκειμένου πλησιάσουν την επόμενη «στάση» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που δεν είναι άλλη από τα πλέι οφ. Η μάχη αναμένεται να είναι σφοδρή.

  • Του Χάρη Δάντση

Οι Πειραιώτες βρίσκονται σαφώς σε πιο δυσχερή (βαθμολογική) θέση από τους αιώνιους αντιπάλους τους. Ταλανίστηκαν αρκετά από τραυματισμούς και χρειάστηκε η… επιστράτευση του Γιώργου Μπαρτζώκα για να μαζευτούν τα… ασυμμάζευτα του Ντέιβιντ Μπλατ. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν ξεγραμμένη την ομάδα του Πειραιά, όμως δείχνει, ακόμη και χωρίς τον αρχηγό της Βασίλη Σπανούλη, ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για μια θέση στην οκτάδα.

Στη ρακέτα θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν τον αιώνιο αντίπαλό τους οι «ερυθρόλευκοι», ευελπιστώντας να πάρουν τη νίκη που θα τους δώσει ώθηση εν όψει του «Γολγοθά» που έχουν να ανέβουν στη συνέχεια. Εξάλλου, μετά τον ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Εφές στην Κωνσταντινούπολη, Αρμάνι στο Μιλάνο, Ρεάλ και Ερυθρό Αστέρα στον Πειραιά, Χίμκι στη Μόσχα, Φενέρ στην Πόλη και Μπαρτσελόνα στο Φάληρο.

Δείτε επίσης: Με Γουλβς ο Ολυμπιακός στους «16» του Europa League (video)

Από την άλλη, η ομάδα του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα, όμως ο Ρικ Πιτίνο δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Γνωρίζει καλύτερα από καθέναν ότι έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν ούτως ώστε να βρεθούν στα πλέι οφ. Το τρένο για τετράδα έχει απομακρυνθεί και ο αντικειμενικός στόχος είναι η διατήρηση της 6ης θέσης. Αυτή πιθανότατα θα εξαρτηθεί από την κρίσιμη τριάδα αγώνων που ξεκινά μεθαύριο στο ΣΕΦ.

Όπως αποδείχθηκε και στην πρώτη σύγκρουση στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν στην παράταση 99-93, τα παιχνίδια με τον αιώνιο αντίπαλό τους δεν είναι εύκολα. Ο πολύπειρος τεχνικός του «τριφυλλιού» ποντάρει πολλά στην περιφέρειά του και περιμένει να τον βγάλει ασπροπρόσωπο τόσο κόντρα στους Πειραιώτες όσο και στη συνέχεια… Ακολουθούν, εξάλλου, το κρας τεστ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η δοκιμασία στην Πόλη με τη Φενέρ. Στο πρόγραμμα υπάρχουν και τα παιχνίδια με Αλμπα στο Βερολίνο, με Χίμκι στην Αθήνα, με Εφες στην Τουρκία, με τη Μακάμπι και την Μπασκόνια στην Ισπανία. Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό πως όλα μπορούν να συμβούν.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και η πίεση των δύο ομάδων μεγάλη, όμως, όπως έλεγε ένας παλιός Αμερικανός προπονητής ράγκμπι, «ποτέ δεν είσαι τόσο καλός όσο λένε ότι είσαι όταν κερδίζεις, και ποτέ δεν είσαι τόσο κακός όσο λένε ότι είσαι όταν χάνεις». Γι’ αυτό χρειάζεται καλή συναισθηματική διαχείριση έπειτα από θετικά, αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Ειδικά έπειτα από μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό της Τρίτης ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This