dpg7000 εναντίον όλων: «Μου επιτέθηκαν δύο φορές, η αστυνομία μου είπε να φύγω από το ΣΕΦ» – Επιστολή στον πρωθυπουργό

Must Read

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και την NOVΑ, με αφορμή τις επιθέσεις που καταγγέλλει πως έγιναν στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» κατήγγειλαν επιθέσεις προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, «ντου» οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού στα αποδυτήριά τους και όχι μόνο. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τρίτης (3/3) έκανε λόγο για τρεις τραυματίες αστυνομικούς και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σοκάρουν, καθώς δείχνουν φραστικές επιθέσεις μέχρι και στον Ρικ Πιτίνο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν δεδομένο πως θα αντιδράσουν επίσημα για όσα έγιναν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ντέρμπι του ΣΕΦ. Έτσι, την Τετάρτη (4/3) προχώρησαν το θέμα με κάθε επισημότητα.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζητά «την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων οργάνων και την αποφυγή παρόμοιων σκηνικών τρόμου στο μέλλον» για τα όσα, όπως υποστηρίζουν οι «πράσινοι», συνέβησαν στο χθεσινοβραδινό ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Προς Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη
Μέγαρο Μαξίμου
Ηρώδου Αττικού 19
106 74 Αθήνα
Αθήνα, 4 Μαρτίου 2020
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Δυστυχώς εν έτει 2020 σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η πατρίδα μας, ένας άνθρωπος που επενδύει στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, είναι αδύνατον να παρακολουθήσει την ομάδα του αγωνιζόμενη υπό φυσιολογικές και πολιτισμένες συνθήκες.
Για μια ακόμη φορά, έγινα αυτόπτης μάρτυρας της ανομίας και της ασυδοσίας που επιβάλλουν επώνυμοι και ανώνυμοι χούλιγκαν του Ολυμπιακού ΣΦΠ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας».
Το πλέον ανησυχητικό, ωστόσο, πέρα των απαράδεκτων και ποινικών κολάσιμων ενεργειών που έχουν καταγραφεί στις επίσημες εκθέσεις της διοργανώτριας αρχής, είναι ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στο Θέατρο αυτό του παραλόγου. Ανύπαρκτος έλεγχος στις εισόδους, με αποτέλεσμα να περιφέρονται τραμπουκίζοντας άτομα με ολόσωμες στολές (!!) και κουκούλες (!!!) σε αρμονική συνύπαρξη των ως άνω με τους αστυνομικούς!
Με τεράστια θλίψη και αγανάκτηση, στάθηκα μάρτυρας αστυνομικών οργάνων οι οποίοι ανέχονταν ύβρεις, σωματική βία και προπηλακισμούς εναντίον της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και εμού του ιδίου, από εκατοντάδες χούλιγκανς με διαπιστεύσεις (!!!), οι οποίοι δε δίστασαν να είναι ακόμα και στα ειδησεογραφικά θεωρεία. Επιπροσθέτως, αντί οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ να ενεργήσουν με το νόμιμο τρόπο, προστατεύοντάς μας και συλλαμβάνοντας τους υπαίτιους για τα έκτροπα αυτά, με «συμβούλευαν» να απομακρυνθώ από το γήπεδο, ενέργεια με την οποία με ανάγκασαν να πράξω τελικά θέτοντάς σε κίνδυνο της ζωής μου κατά το ημίχρονο!
Είναι να απορεί κανείς, αν όχι να εξανίσταται, πώς είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα να παραβιάζεται με τέτοιο τρόπο το Θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπου να παρακολουθήσει την ομάδα του και όλο αυτό με την έγκριση – αν όχι με την υποβοήθηση -της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όσα έγιναν χθες στην έδρα του Ολυμπιακού είχαν προβλεφθεί μέχρι κεραίας, χωρίς ουδείς να μπει στον κόπο να τα αποτρέψει. Αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για ανοησία, ανικανότητα ή συνενοχή κάτι που προφανώς αποτελεί και δική σας απορία, η οποία και είμαστε σίγουροι ότι θα απαντηθεί.
Είμαι βέβαιος πως θα πράξετε τα δέοντα για την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων οργάνων και την αποφυγή παρόμοιων σκηνικών τρόμου στο μέλλον.
Με τιμή,
Δημήτρης Γιαννακόπουλος».

Αρχικά, η «πράσινη» ΚΑΕ εξέδωσε μια… πύρινη ανακοίνωση κατά πάντων και δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τις επιθέσεις που δέχτηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τα μέλη της αποστολής της στο ντέρμπι.

Επίσης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σε αυτήν γίνεται λόγος για τις επενδύσεις του Γιαννακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ και υπάρχει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πολιτεία, από την οποία ζητούνται παραδειγματικές τιμωρίες.

Το ίδιο συνέβη και με τον Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, οι οποίοι επίσης έλαβαν μία «πράσινη» επιστολή. Και σε αυτήν αναλύονται όσα έγιναν από τους χούλιγκαν με διαπιστεύσεις και ζητείται θεσμική παρέμβαση. Επίσης, το «τριφύλλι» εκφράζει την απορία του σχετικά με την μέχρι τώρα σιωπή από πλευράς του Υπουργείου.

Επιπλέον, από τον Παναθηναϊκό έστειλαν επιστολή και προς την NOVA, η οποία κινοποιήθηκε και στην Euroleague, τονίζοντας πως οι επιθέσεις που καταγγέλλουν πως έγιναν στο ΣΕΦ δεν καλύφθηκαν επαρκώς δημοσιογραφικά από το κανάλι που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού και οι συγκεκριμένες επιστολές:

Με αφορμή τις συνθήκες «ζούγκλας» που επικράτησαν χθες (3/3) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ απέστειλε επιστολές προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γεώργιο Μαυρωτά, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καθώς και προς την FORTHNET MEDIA A.E. με κοινοποίηση στην Euroleague.

Σας τις παραθέτουμε:

Η επιστολή προς τους κ.κ. Ελευθέριο Αυγενάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και Γεώργιο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

Η επιστολή προς κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Η επιστολή προς τη FORTHNET MEDIA A.E. με με κοινοποίηση προς την Euroleague

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This