Βατή η κλήρωση της Ελλάδας για το Nations League

Must Read

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν’τ Σχιπ το είπε ευθαρσώς: Η πρώτη θέση στο όμιλο του Nations League που κληρώθηκε είναι στα χέρια της. Δεν είναι μάλιστα προς τιμήν της ότι θα αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία αυτής της διοργάνωσης, αλλά αφού βρέθηκε εκεί από τα…παθήματά της καλό θα είναι να το χαρεί και, το κυριότερο, να κερδίσει οφέλη. Ειδικά από τη στιγμή που η θεά τύχη έφερε στον δρόμο της τη Σλοβενία, τη Μολδαβία και το Κόσοβο. Ομάδες σίγουρα κατώτερες, που καθιστούν τον δρόμο για την πρώτη θέση του ομίλου ορθάνοιχτο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει σε αυτή τη σειρά των έξι αγώνων που αρχίζουν τον Σεπτέμβρηo να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες μπορεί και να τερματίσει στην πρώτη θέση του γκρουπ.

  • Του Γιώργου Σηφάκη

Η πρωτιά εξάλλου θα μας δώσει πάρα πολλά κέρδη, όχι όμως και την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ από τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Αυτό διότι από το Nations League θα προκύψουν μόλις δύο ομάδες, που θα πάνε μαζί με τις δέκα δεύτερες των ομίλων των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ να παίξουν δύο γύρους πλέι οφ, ώστε να προκύψουν οι τρεις που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ. Ποιες θα είναι αυτές οι δύο ομάδες; Οι δύο καλύτερες όλης της διοργάνωσης, δηλαδή από όλες τις λίγκες, που δεν θα έχουν εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισή τους στο μεγάλο ραντεβού του 2022 από τα προκριματικά. Οι δύο αυτές καλύτερες ομάδες θα προκύψουν από ένα συνολικό ranking που θα υπάρξει μετά το φινάλε των έξι αγωνιστικών του Nations League. Αρα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι για την Εθνική μας η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποτελέσει μονοπάτι προς το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρ όλα αυτά, τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου της θα εξασφαλίσει την άνοδό της στη δεύτερη λίγκα εν όψει της επόμενης διοργάνωσης. Θα αρχίσει, δηλαδή, σταδιακά να επιστρέφει ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός στόχος για τους παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Αναζητείται διάρκεια. Ισως μεγαλύτερη σημασία έχει για την Εθνική να μπορέσει να δώσει συνέχεια σε αυτή την ανοδική πορεία, που άρχισε να διαγράφει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Euro, στα οποία μέτρησε συνολικά τρεις νίκες. Το να μπορέσει να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου της στο Nations League θα αποτελέσει την πρώτη σφραγίδα στον δρόμο της επιστροφής. Γιατί μπορεί μεν τα μηνύματα του περασμένου Οκτώβρη και Νοέμβρη να είναι αισιόδοξα, όμως άπαντες περιμένουν να δουν την ομάδα και σε παιχνίδια στα οποία θα υπάρχει πάλι βαθμολογικό κίνητρο και πίεση.

Δείτε επίσης: Θρήνος στην ΑΕΚ – «Έφυγε» ο Μιχάλης Τροχανάς

Επίσης, άπαντες περιμένουν να δουν από τους ποδοσφαιριστές του Τζον Φαν’τ Σχιπ την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος για το εθνόσημο. Αυτή την καλώς εννοούμενη τρέλα για τη συμμετοχή με την Εθνική. Είναι αυτά τα στοιχεία που θα κάνουν πάλι τον κόσμο να πιστέψει φουλ στην ομάδα και να επιστρέψει στο γήπεδο για να την υποστηρίξει. Είναι δεδομένο ότι η δυναμική της Ελλάδας και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών δεν είναι για να χάνει από ομάδες όπως η Εσθονία και η Αρμενία. Επειδή όμως καθρέφτης όλων αποτελεί ο αγωνιστικός χώρος, το Nations League αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταστεί σαφές στα μάτια του απλού κόσμου ότι οι δύσκολες μέρες της Εθνικής αποτελούν οριστικά παρελθόν.

Ως τότε το συγκρότημα του Τζον Φαν’τ Σχιπ έχει μπροστά του τουλάχιστον τρία δυνατά φιλικά, δύο τον Μάρτη και ένα προς το φινάλε της σεζόν. Σε αυτά ο Ολλανδός θα κατασταλάξει πλήρως ως προς τον κορμό της ομάδας που θα οδηγήσει στο Nations League.

Τον Σεπτέμβριο

Οσον αφορά το πρόγραμμα, θα σας το ξαναθυμίσουμε: Η Εθνική μας ξεκινάει στις 3 Σεπτεμβρίου, στη Σλοβενία και το δεύτερο παιχνίδι, τρεις ημέρες αργότερα απέναντι στο Κόσοβο, ενώ ακολουθούν δύο σερί παιχνίδια στην Ελλάδα, στις 10 και 13 Οκτωβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής μας είναι:

  • 1η αγωνιστική – 3 Σεπτεμβρίου 2020: Σλοβενία – Ελλάδα
  • 2η αγωνιστική – 6 Σεπτεμβρίου 2020: Κόσοβο – Ελλάδα
  • 3η αγωνιστική – 10 Οκτωβρίου 2020: Ελλάδα – Μολδαβία
  • 4η αγωνιστική – 13 Οκτωβρίου 2020: Ελλάδα – Κόσοβο
  • 5η αγωνιστική – 13 Νοεμβρίου 2020: Μολδαβία – Ελλάδα
  • 6η αγωνιστική – 16 Νοεμβρίου 2020: Ελλάδα – Σλοβενία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This