Ακονίζει τα μαχαίρια του ο Ολυμπιακός ενόψει «λύκων»

Must Read

Με ένα όνειρο τρελό ο Ολυμπιακός συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μάχη της ερχόμενης Πέμπτης (22.00, Cosmote TV) με τη Γουλβς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Στο άκουσμα του αντιπάλου, όταν βγήκε από την κληρωτίδα, πολλοί θεώρησαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν εύκολο έργο. Αντιθέτως, οι «λύκοι» του Ντανιέλ Ποντένσε δεν πρέπει να υποτιμούνται, καθώς είναι άκρως επικίνδυνοι. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια στενού συνεργάτη του μεγαλομετόχου της πειραϊκής ΠΑΕ, ότι «αν αποκλείσουμε κι αυτούς (απίστευτα δύσκολο), θα πάμε τελικό».

  • Του Χάρη Δάντση

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ομάδα του γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος όμως βλέπει διψασμένα τα «λιοντάρια» του για διάκριση. Το πλάνο (4-3-3) του Πορτογάλου τεχνικού δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί σε σχέση με εκείνο που επέλεξε στους αγώνες με την Αρσεναλ, όμως με ενδιαφέρον αναμένονται τα πρόσωπα που θα επιλέξει για το αρχικό σχήμα. Εξάλλου, η μηχανή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο μπορεί να είναι καλοδουλεμένη και πολύ δυνατή στον… αέρα και στις αντεπιθέσεις, όμως είναι ευάλωτη στα άκρα της άμυνάς της. Εκεί πιθανότατα θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν οι Πειραιώτες. Επίσης, αυτό που θα έχει ενδιαφέρον στη μονομαχία «λύκων» και «λιονταριών» είναι ποιος θα επιχειρήσει να… κάνει παιχνίδι. Αμφότεροι, εξάλλου, στους ευρωπαϊκούς αγώνες τους δίνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους αντιπάλους τους, ενώ, βάσει των στατιστικών τους, φαίνεται πως είναι δύο ομάδες με πανομοιότυπο στιλ.

Δείτε επίσης: Θρήνος στην ΑΕΚ – «Έφυγε» ο Μιχάλης Τροχανάς

Ο Νούνο, ο οποίος ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό επί Ζεσουάλδο Φερέιρα, υπερτερεί του Μαρτίνς στις μεταξύ τους συναντήσεις, μετρώντας από τον καιρό που εργαζόταν ως κόουτς στην Πορτογαλία τρεις νίκες (εκ των οποίων δύο με την Πόρτο επί της Γκιμαράες και με τη Ρίο Αβε κόντρα στη Μαρίτιμο), αλλά και δύο ισοπαλίες με δύο ήττες (στα παιχνίδια Ρίο Αβε – Μαρίτιμο). Η χρηματιστηριακή αξία της Γουλβς αγγίζει τα 350.000.000 ευρώ, έχοντας για μεγάλα αστέρια τους Νέβες, Ραούλ Χιμένες, Ντιόγκο Γιότα και Τραορέ. Φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και απέκλεισε κατά σειρά την Κρουσάντερς (2-0, 4-1), την Πιούνικ Ερεβάν (4-0, 4-0) και την Τορίνο (3-2, 2-1). Στον όμιλό της στον θεσμό τερμάτισε δεύτερη με 13 βαθμούς και 4-1-1, πίσω από την Μπράγκα (14), ενώ στους «32» απέκλεισε την Εσπανιόλ με 4-0 εντός έδρας και ήττα 3-2 στη Βαρκελόνη. Στην Πρέμιερ Λιγκ παλεύει να καταλάβει μία θέση (4η ή 5η) που οδηγεί στις διοργανώσεις της UEFA την επόμενη περίοδο.

Ο επαναληπτικός Γουλβς – Ολυμπιακός είναι προγραμματισμένος για τις 19/3 στο Γουλβερχάμπτον. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η ομάδα του Πειραιά θα ταξιδέψει στην Αγγλία τη φετινή σεζόν, καθώς προηγήθηκε η Τότεναμ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στη συνέχεια η Αρσεναλ στους «32» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση. Θυμίζουμε ότι πέρυσι απέκλεισε την Μπέρνλι στα πλέι οφ, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Tην τελευταία δεκαετία η ομάδα του Πειραιά έχει αγωνιστεί 14 φορές κόντρα σε αγγλικές ομάδες, έχοντας έξι νίκες, έξι ήττες και δύο ισοπαλίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This