Ήταν «Ζορμπάς» ο ΟΦΗ στην Μπολόνια, στην έδρα της Κυπελλούχου Ιταλίας και την… χόρεψε, όχι στους ρυθμούς του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά σε ποδοσφαιρικούς δημιουργώντας μια ιστορική, έστω και σε φιλικό επίπεδο νίκη με 4-2.
Οι Κρητικοί έδειξαν έτοιμοι για το πρωτάθλημα, έστω κι αν δεν παίξουν την πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό που ζήτησε λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων να αναβληθεί ο μεταξύ τους αγώνας, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι έστειλαν μήνυμα στους φίλους τους, ότι φέτος θα είναι μια ομάδα με βλέψεις ψηλά.
Οι φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και δεν φοβούνται οποιοδήποτε αντίπαλο, όσο μεγάλο όνομα κι έχει.
Η Μπολόνια άνοιξε το σκορ στο 11′ με τον Ορσολίνι, αλλά ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 47′ με τον Φούντα από ασίστ του Θεοδωσουλάκη ο οποίος τρία λεπτά αργότερα (50′) έγινε σκόρερ βάζοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι τον ΟΦΗ μπροστά στο σκορ
Η Μπολόνια ισοφάρισε (2-2) στο 54’ με τον Όντγκαρντ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Ρακόνιατς που είχε μπει αλλαγή στο παιχνίδι, κέρδισε το πέναλτι, το αξιοποίησε ο Φούντας «γράφοντας» 3-2 στο 72′. Η Μπολόνια είχε δοκάρι στο 89′ με τον Νταλίνγκα και η νίκη των Κρητικών έγινε θρίαμβος στο 90+4′ με τον Σαλσέδο με το ωραιότερο γκολ της αναμέτρησης σε σουτ έξω από την περιοχή!
Μπολόνια: Σκορούπσκι, Ντε Σιλβέστρι (82′ Πος), Βίτικ, Λουκουμί, Λυκογιάννης (82′ Μιράντα), Φρόιλερ (79′ Πομπέγκα), Φάμπιαν (70′ Κάστρο), Ορσολίνι (70′ Μόρο), Όντγκαρντ (79′ Νταλίνγκα), Καμπιάγκι, Ιμόμπιλε (70′ Ντομίνγκες).
ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης (79′ Λέουις), Γκονθάλεθ, Λαμπρόπουλος (86′ Χριστόπουλος), Κοντεκάς (46′ Κωστούλας), Ανδρούτσος (70′ Νέιρα), Καραχάλιος (82′ Αποστολάκης), Σενγκέλια (69′ Ζανελάτο), Φούντας (79′ Σαλσέδο), Νους, Θεοδοσουλάκης (69′ Ρακονιάτς).