Μήλον της Έριδος ο Κωνσταντίνος Λαΐφης!

Must Read

Είναι το μήλον της Έριδος και για τα μάτια του ερίζουν όλοι οι μεγάλοι στη χώρα μας! Το όνομα του Κωνσταντίνου Λαΐφη μόνο άγνωστο δεν είναι στο ελληνικό κοινό. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν ότι την τελευταία τετραετία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς του πρωταθλήματος Βελγίου, με πλήθος ομάδων να έχουν στραμμένη την προσοχή τους πάνω του. Και, πλέον, δεν αποκλείεται να είναι σε θέση να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο.

Κι αυτό γιατί δεν είναι μόνο η Ελλάδα η χώρα με τα πολλά οικονομικά προβλήματα στο πρωτάθλημά της. Κι ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Σταντάρ Λιέγης δεν κατάφερε να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα για τη νέα χρονιά και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τον υποβιβασμό στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Εάν η απόφαση δεν καταπέσει στην επανεξέτασή της στις 10 Μαΐου από το ανώτατο δικαστήριο του Βελγίου, όπου έχει προσφύγει η Σταντάρ, η βελγική ομάδα θα αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία και πολλοί από τους ποδοσφαιριστές της θα φύγουν ως ελεύθεροι.

Ένας από αυτούς τους παίκτες που θα έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν χωρίς καμία αποζημίωση από τη Σταντάρ είναι και ο Κωνσταντίνος Λαΐφης. Ο διεθνής με την Εθνική Κύπρου κεντρικός αμυντικός έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του, που προβλέπει πως αυτομάτως ακυρώνεται η συνεργασία του με την ομάδα της Λιέγης, εάν υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου. Ο ίδιος όρος υπάρχει στα συμβόλαια παικτών και των άλλων ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αδειοδότησης και επίσης έχουν προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης, με το όνομα του Λαΐφη, ωστόσο, να είναι αυτό που προκαλεί αίσθηση, καθώς είναι παίκτης υψηλού επιπέδου και θα μπορούσε να αποτελεί βασική λύση για όλες τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η μάχη αναμένεται σκληρή. Είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αναζητούν έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό (που μπορεί να παίξει και μπακ) με τα στοιχεία του. Και εάν είχαν τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο, είναι δεδομένο ότι θα έκαναν κίνηση. Διότι για αγορά… ούτε συζήτηση. Η Σαντάρ Λιέγης τον χρειάζεται και δεν συζητά πώληση του παίκτη με ποσό μικρότερο των 6.000.000 ευρώ. Μιλάμε για πολλά λεφτά, που μόνο ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ μπορούν να δώσουν, αν είναι αποφασισμένοι να κάνουν την υπέρβαση και αν, φυσικά, ο παίκτης δεν μείνει ελεύθερος! Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Λαΐφης είχε αγοραστεί από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2016 και αμέσως παραχωρήθηκε δανεικός για δύο χρόνια στην ομάδα της Λιέγης, η οποία έκανε χρήση σχετικού όρου και τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή το 2018. Από τότε ο Λαΐφης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αρχικής 11άδας της Σταντάρ αυτή την τετραετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει αγωνιστεί βασικός στα 28 από τα 29 παιχνίδια πρωταθλήματος, χωρίς να γίνει ποτέ αλλαγή, ενώ φέτος έχει συνολικά 35 συμμετοχές, όλες ως βασικός, με 3 γκολ και 3 ασίστ.

Στη διάρκεια της τετραετίας ο Λαΐφης έχει συνολικά 162 συμμετοχές με τη βελγική ομάδα, 8 γκολ και 7 ασίστ, ενώ έχει πανηγυρίσει και την κατάκτηση ενός κυπέλλου. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2022, με τη Σταντάρ να έχει ήδη αρχίσει διαδικασίες επέκτασης. Εξάλλου, οι Βέλγοι πιστεύουν ότι θα καταφέρουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ιδωμεν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This