14-7-2020

Τα Φερόες δείχνουν τον δρόμο για τις ποδοσφαιρικές αλλαγές! Χειραψίες και… φτύσιμο τέλος! (video)

Μια αναπάντεχη αλλαγή φέρνει ο κορωνοϊός στα ποδοσφαιρικά γήπεδα των Νησιών Φερόε, καθώς στο εξής θα απαγορεύεται στους παίκτες το… φτύσιμο!

Η μικρή αυτή νησιωτική χώρα μετράει λιγότερα από 200 συνολικά κρούσματα από τη νόσο και κανέναν θάνατο και γι’ αυτό άλλωστε αναμένεται να δει τις αθλητικές της διοργανώσεις να ξεκινούν νωρίτερα από εκείνες των άλλων κρατών.

Και, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, οι ποδοσφαιριστές κάθε ομάδας θα χωρίζονται σε δύο χώρους αποδυτηρίων, ενώ ο κάθε παίκτης θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά δικά του μπουκάλια με νερό για κατανάλωση. Επίσης, θα καταργηθεί το τελετουργικό με τις χειραψίες πριν την έναρξη των αναμετρήσεων.

Εκείνο, ωστόσο, που αποτελεί μια μικρή «επανάσταση» για το δημοφιλέστατο σπορ του πλανήτη, είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, θα απαγορευτεί στους ποδοσφαιριστές και το φτύσιμο στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του αγώνα!

  • Δείτε και… νοσταλγήστε:

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ