14-7-2020

«Ελληνικό» θα είναι φέτος το draft του NBA

Άρωμα… Ελλάδας θα έχει το φετινό draft του ΝΒΑ. Οι υποψηφιότητες είναι συνολικά 205 εκ των οποίων οι 163 προέρχονται από κολέγια και οι υπόλοιπες 42 από τον υπόλοιπο κόσμο. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και τρεις «δικοί» μας, καθώς στη διαδικασία θα λάβουν μέρος οι Έλληνες Γιώργος Καλαϊτζάκης του Παναθηναϊκού (2,03 μ., γεννημένος το 1999) και Νίκος Ρογκαβόπουλος της ΑΕΚ (2,03 μ., γεννημένος το 2001), καθώς και ο Σέρβος Αλεξέι Ποκουσέφσκι του Ολυμπιακού (2,13 μ., γεννημένος το 2001). Υπενθυμίζεται ότι οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους δέκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του draft, που είναι προγραμματισμένο για τις 25 Ιουνίου.

Από κει και πέρα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε ξανά εκδίκαση από το CAS, μέσω έφεσης, σχετικά με την υπόθεση που προέκυψε μετά το «αιώνιο» ντέρμπι της 9ης Νοεμβρίου του 2018, καταγγέλλοντας εκ νέου συκοφαντική δυσφήμιση από τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Σημειώνεται ότι πέντε φορές εξετάστηκαν από αρμόδια όργανα και φορείς, όπως ο αθλητικός δικαστής της Ευρωλίγκας, οι προσφυγές των «ερυθρολεύκων», χωρίς να υπάρξει τιμωρία για τους «πρασίνους» και τον ιδιοκτήτη τους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ