Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ετοιμάζονται ξανά για τη… σέντρα!

Must Read

Ο αόρατος εχθρός παραμονεύει, αλλά οι μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου πιέζει για ολοκλήρωση των εγχώριων πρωταθλημάτων και, όπως όλα δείχνουν, Μπουντεσλίγκα, Πριμέρα Ντιβιζιόν, Σέριε Α, Πρέμιερ Λιγκ και Λιγκ 1 θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στη δράση. Σωστό ή λάθος, εφόσον, φυσικά, πάρουν το πράσινο φως από τις κυβερνήσεις τους, θα φανεί στην πορεία. Τα δεδομένα έχουν ως εξής.

Στην Γερμανία οι 18 ομάδες της Μπουντεσλίγκα επέστρεψαν στις προπονήσεις, με τους ποδοσφαιριστές να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, με στόχο να δοθεί σέντρα στις 9 Μαΐου. Η 50σέλιδη αναφορά της DFL για τα εναπομείναντα (9 αγωνιστικών) κεκλεισμένων των θυρών ματς περιλαμβάνει κανόνες υγιεινής, τακτική χρήση τεστ για κορωνοϊό και περιορισμένο αριθμό ανθρώπων στα γήπεδα (98 στον αγωνιστικό χώρο και 115 στην κερκίδα). Θυμίζουμε ότι προπορεύεται στη βαθμολογία η Μπάγερν Μονάχου με 55 βαθμούς και ακολουθεί Ντόρτμουντ με 51.

Στη Γαλλία η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενημέρωσε τις ομάδες για επιστροφή στις 11 Μαΐου για προπονήσεις, αλλά οι υγειονομικές Αρχές της χώρας αντιτίθενται στην επανέναρξη του επαγγελματικού αθλητισμού. Στη Λιγκ 1 θέλουν να δοθεί σέντρα αρχές Ιουνίου ή το αργότερο έως τις 17 Ιουνίου, καθώς απομένουν 10 αγωνιστικές (πρώτη η Παρί Σεν Ζερμέν με 68 βαθμούς και η Μαρσέιγ δεύτερη με 56) για την ολοκλήρωσή της.

Στην Αγγλία ουδείς μπορεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να μπει… παύλα στο φετινό πρωτάθλημα και στην Πρέμιερ Λιγκ κάνουν σκέψεις επιστροφής στη δράση στις 8 Ιουνίου με αυστηρό περιορισμό χρήσης γηπέδων. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η διοργάνωση (απομένουν 92 ματς) θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου και θα ακολουθήσουν 4-5 εβδομάδες ψς την έναρξη της επόμενης περιόδου. Θυμίζουμε ότι ο τίτλος του πρωταθλητή έχει κλειδώσει, με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ να μετρά 82 βαθμούς και τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι 57. Φυσικά, οι υπόλοιπες θέσεις είναι ανοιχτές.

Στην Ιταλία άπαντες προσπαθούν να ξεπεράσουν τον εφιάλτη που έζησαν και εξακολουθούν να ζουν και γι’ αυτό το 64% των γειτόνων, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Izi σε συνεργασία με την Comin & Partners, το βρίσκει αντίθετο για επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το πλάνο της Serie A προβλέπει σέντρα το τριήμερο 10 Ιουνίου και μένει να συναινέσουν οι αρμόδιοι φορείς. Οι σύλλογοι ήδη έχουν καλέσει τους παίκτες τους να επιστρέψουν στις βάσεις τους, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι να αρχίσουν προπονήσεις από τα μέσα Μαΐου. Άλλωστε απομένουν 12 αγωνιστικές, με τη Γιουβέντους πρώτη με 63 βαθμούς και τη Λάτσιο δεύτερη με 62.

Τέλος, στην Ισπανία ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η La Liga θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά. Βέβαια, για την ώρα οι κυβερνώντες της χώρας δεν έχουν ανάψει το πράσινο φως για επιστροφή στα γήπεδα, αλλά ήδη οι ομάδες ετοιμάζουν το πλάνο τους για να αρχίσουν προπονήσεις στα μέσα του μήνα – στις 6 Ιουνίου ή 27 του ίδιου μήνα, που είναι και το επικρατέστερο σενάριο. Άλλωστε στο πρόγραμμα υπάρχουν 11 αγωνιστικές για να δούμε ποια από τις Μπαρτσελόνα (58 β.) και Ρεάλ Μαδρίτης (56 β.) θα πάρει το στέμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This