Μπακογιάννης: «To μόνο που έχουμε να φοβηθούμε για τον Βοτανικό, είναι τους εαυτούς μας!»

Must Read

Για πρώτη φορά μετά τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αναλαμβάνει τυπικά τα καθήκοντά του από την 1η Σεπτεμβρίου, τοποθετήθηκε σήμερα με δηλώσεις του για το πλάνο της «Διπλής Ανάπλασης».

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε μια ατάκα, η οποία καταδεικνύει όχι μόνο πόσο «ζεστά» αντιμετωπίζει το έργο, αλλά φανερώνει και την πεποίθησή του για την τελική υλοποίησή του: «Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος το έχει ακούσει πολλές φορές αυτό, το έχει δει το έργο. Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε, είναι τους ίδιους μας τους εαυτούς».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φάνηκε και πάλι απόλυτα προσγειωμένος, αλλά και αισιόδοξος.

«Επιβεβαιώθηκε η κοινή διάθεση που έχουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ξεκινώντας από την επόμενη Παρασκευή, θα γίνει το “kick off meeting” με τις ομάδες εργασίας τόσο από την πλευρά του δήμου, όσο και από την πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ώστε να τα βάλουμε όλα κάτω και να δούμε τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν νομοθετικά. Και τους συντελεστές δόμησης, το πράσινο, όλα αυτά τα πράγματα, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά βήματα. Θα πρέπει βήμα-βήμα να πάμε και να τα προσπερνάμε, αλλά εφόσον υπάρχει διάθεση και από τον Δήμο και από την κυβέρνηση και από τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει αυτό το έργο, είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Γιαννακόπουλος.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θετικοί

Σε ερώτηση για το αν είδε θετικό τον Κώστα Μπακογιάννη, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε «Από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός και σήμερα ήταν ακόμα πιο θετικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει κάτι που να φοβίζει τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα, ο ηγέτης της Πράσινης ΚΑΕ τόνισε: «Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θετικοί, πιστεύω πως ό,τι εμπόδιο κι αν παρουσιαστεί, που σίγουρα θα παρουσιαστούν εμπόδια, θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε».

Ακολούθως, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Να πούμε ότι μιλάμε για ένα τεράστιο έργο, πάρα πολύ σημαντικό, αστικής αναζωογόνησης. Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία της Αθήνας. Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε με την εναρκτήρια σχεδίαση της ομάδας εργασίας την επόμενη Παρασκευή. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας.

Προφανώς δεν κόψαμε καμία κορδέλα, δεν πανηγυρίζουμε. Κρατάμε την μπάλα χαμηλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη».

Για τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: «Με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα, για τον Παναθηναϊκό, για όλους μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This