Τζίμερ Φριντέτ: Σκόρερ… άλλου επιπέδου για τον Παναθηναϊκό!

Must Read

Ο… «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο» ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό!

Η επισημοποίηση της συνεργασίας του Τζίμερ Φριντέτ με το «Τριφύλλι» αναμένεται από ώρα σε ώρα και είναι, αναμφίβολα, ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά «μπαμ» που θα γίνουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Η… «καψούρα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού είχε βάλει πολύ καιρό τώρα στο στόχαστρο τον Αμερικάνο σούτινγκ γκαρντ. Μάλιστα, έπειτα από μια «τεράστια» εμφάνιση του, είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Όταν ήθελα να φέρω εγώ τον Φριντέτ, οι… παντογνώστες έκραζαν».

Η μεγάλη του επιθυμία να τον ντύσει στα «πράσινα» και να ταράξει τα νερά στην Ευρωλίγκα δεν έσβησε ποτέ και τώρα το έδαφος ήταν πιο γόνιμο από ποτέ. Η πρόταση που του έγινε ανέρχεται στα 3,2 εκατ. ευρώ για δυο χρόνια, χρήματα που μπορούσε να βρει και στην Κίνα, αλλά εκείνος επέλεξε Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα της Κίνας μπορούσε να βρει πολύ περισσότερα από αυτά, καθώς εκεί τον είχαν σαν… «Θεό» με όλα αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια στην Ασία.

Σκόρερ-«φαινόμενο»

O πατέρας του Τζίμερ, Αλ, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη του πως ο γιός του μπορούσε να ευστοχεί σε τρίποντα από τα 5 του χρόνια, ενώ στα 8 του ήδη έπαιζε μαζί με άνδρες. Παρότι τα κολεγιακά του χρόνια δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, την τελευταία του χρονιά (2011-12) έφτασε να έχει 28,9 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ μέσο όρο, με 39,6% στα τρίποντα. Εκείνη τη σεζόν, μάλιστα, αναδείχθηκε MVP του NCAA και πρώτος σκόρερ στο Κολεγιακό πρωτάθλημα.

Μετά από όλα αυτά, είχε έρθει πια η ώρα του ΝΒΑ. Επιλέχθηκε στο Νο.10 του Ντραφτ από τους Μιλγουόκι Μπακς, όμως έπειτα από μια τριπλή ανταλλαγή, βρέθηκε στους Σακραμέντο Κινγκς.

Εκεί τα πράγματα ήταν δύσκολα. Ήταν σε μια ομάδα που δεν είχε καμία κατεύθυνση και μηδαμινούς στόχους, ενώ οι συμπαίκτες του δεν τον αποδεχόντουσαν, καθώς ήταν υπερβολικά δημοφιλής. Κατόπιν, ξεκίνησαν τα «σκαμπανεβάσματα» μεταξύ της θυγατρικής λίγκας και του ΝΒΑ και έτσι αποφάσισε να κυνηγήσει αλλού την τύχη του.

Στην Κίνα έγινε… «Θεός»

Το Αύγουστο του 2016 πήγε στους Σανγκάη Σαρκς με απολαβές ανώτερες των 2 εκατ. δολαρίων το χρόνο. Εκεί είχε σταθερά περίπου 36 πόντους κατά μέσο όρο, με τις ομάδες του να τον έχουν σαν «Θεό», καθώς, από την ώρα που πατούσε παρκέ, έκανε ό,τι ήθελε.

Φυσικά, ήταν πρώτος σκόρερ την τριετία που παρέμεινε στην Κίνα, ενώ την περσινή σεζόν έγραψε ιστορία, καθώς σε έναν αγώνα κατάφερε να σημειώσει 75 πόντους, τους 40 εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο.

Στο τέλος της σεζόν επέστρεψε στο ΝΒΑ για τους Φοίνιξ Σανς, όμως και πάλι δεν πήρε όσες ευκαιρίες περίμενε.

Αυτός που θα κάνει τον Τζέιμς να ξεχαστεί γρήγορα

Ο Φριντέτ, στα 30 του χρόνια πλέον, δεδομένα σουτάρει πολύ. Τόσο πολύ, που στην Ευρώπη θα χρειαστεί να… μετριάσει το ταπεραμέντο του. Όμως, ποιος μπορεί να πει σε έναν τόσο χαρισματικό σκόρερ να σταματήσει;

Θυμίζει τον Μάικ Τζέιμς, που έχει αφήσει ιστορία στον Παναθηναϊκό, όμως ο Φριντέτ έχει ακόμα καλύτερο σουτ. Φυσικά, δεν τίθεται θέμα για το αν μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του – μπορεί και με το παραπάνω!

Μαζί με τον Νικ Καλάθη, θα φτιάξουν ένα… «τρομακτικό» δίδυμο στα γκαρντ και η φαρέτρα του Αργύρη Πεδουλάκη θα είναι πιο γεμάτη από ποτέ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This