Τετάρτη 16/6/2021

Οι επιβάτες ευθύνονται για το δυστύχημα με τον Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με τον αδερφό του πιλότου του ελικοπτέρου

Ευθύνη των επιβατών ήταν η πτώση του ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον θρύλο του NBA, Κόμπι Μπράιντ, την κόρη του, Τζιάνα, και επτά ακόμη άτομα, σύμφωνα με τον αδερφό του πιλότου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο από τους δικηγόρους του αδελφού του πιλότου, «οποιοσδήποτε τραυματισμός ή βλάβη των εκλιπόντων προκλήθηκε εν μέρει ή εντελώς από την αμέλεια ή το σφάλμα των εκλιπόντων», απαντώντας, ουσιαστικά, στις μηνύσεις που κατέθεσε η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα Μπράιαντ, κατά τις ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροσκάφους.

«Η αμέλεια αυτή ήταν σημαντικός παράγοντας για τις βλάβες που προκλήθηκαν για τις οποίες ο πιλότος δεν έχει καμία ευθύνη», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η πλευρά του πιλότου ισχυρίζεται πως οι επιβάτες γνώριζαν τους κινδύνους που έκρυβε ο καιρός για μία τέτοια πτήση και κάνουν λόγο για αμέλεια που τους στοίχισε τις ζωές, λέγοντας ουσιαστικά πως ανάγκασαν τον πιλότο να πετάξει εκείνο το πρωινό, αν και ο σερίφης της περιοχής είχε ζητήσει να μην γίνονται πτήσεις στην περιοχή εκείνο το χρονικό σημείο εξαιτίας της ομίχλης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ