«Πραξικόπημα» Αυγενάκη – Γιατί διέταξε εκλογές στις ομοσπονδίες μέχρι το Φθινόπωρο

Must Read

Αναβολές και… εκλογές κάνει ο Αυγενάκης! Με διαδικασίες-εξπρές, αν και δεν είναι απαραίτητο, αφού δεν διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Λευτέρης Αυγενάκης περνάει με το «έτσι θέλω» νομοθετική ρύθμιση για εκλογές στις ομοσπονδίες εντός 2020 και, συγκεκριμένα, το φθινόπωρο.

Όπως ενημερώνει το υφυπουργείο, παρά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021 (βάσει νομοθεσίας, οι εκλογές γίνονται τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων), δεν πρόκειται να παραταθεί η θητεία των αθλητικών ομοσπονδιών. Αυτό βεβαίως περιλαμβάνει και την ΕΠΟ (η μοναδική που μπορεί να κάνει εκλογές χωρίς να είναι ολυμπιακή χρονιά, αλλά και εδώ έχει γίνει μίνι πραξικόπημα, αφού η συμφωνία με FIFA – UEFA ήταν για εκλογές τον Ιούλιο), ενώ η νέα διοίκηση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα εκλέγεται το προσεχές φθινόπωρο. Φυσικά, αυτή η διαδικασία-εξπρές γίνεται κυρίως για να αποχωρήσει από την ΕΟΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που δεν είναι αρεστός στον Ολυμπιακό και προωθεί τον Φασούλα, και όσοι από τις ομοσπονδίες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με τον Λευτέρη Αυγενάκη! Απίστευτα πράγματα!

Αναλυτικά η ενημέρωση από το υφυπουργείο αναφέρει τα εξής:

«1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη ”Διακήρυξη Προθέσεων” με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν».

Δείτε επίσης: Ομολογία χούλιγκαν για τα ραντεβού θανάτου: «Τους πορώνουν οι αρχηγοί – Πάμε θα πέσει ξύλο, πάμε να τους φάμε» (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This