Τετάρτη 23/6/2021

Περιφέρεια Αττικής: Παράταση ενός έτους για το πρόγραμμα στήριξης φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού

Για ένα επιπλέον έτος και με τη χορήγηση ακόμη 3 εκ. ευρώ περίπου, παρατείνεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, το πρόγραμμα στήριξης φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής με 10 εκ. ευρώ συνολικά.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση, ο Περιφερειάρχης πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες συνάντηση με εκπροσώπους από τους φορείς που στηρίζονται από την Περιφέρεια, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μ. Βιδάλη. Κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στην ύπαρξη των ετήσιων θεσμών Σύγχρονου Πολιτισμού για την Αττική, τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για τον τουρισμό και την εν γένει οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας και τους διαβεβαίωσε πως βούληση της διοίκησης είναι η έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού, αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Ο πολιτισμός για εμάς είναι προτεραιότητα και πιστεύουμε πως αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει να στηριχθεί και να αναδειχθεί ως φάρος ελπίδας, αναγέννησης και αισιοδοξίας», επισήμανε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Έχοντας πλήρη γνώση, τόσο των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, όσο και της ανάγκης να στηριχθούν οι άνθρωποι του Πολιτισμού, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε δίπλα τους. Με πράξεις και όχι με λόγια. Βούλησή μας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής, η στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και η προσφορά πολιτιστικών αγαθών, υψηλής ποιότητας στους πολίτες και προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Μαρία Κομνηνού, η Γενική Διευθύντρια της Κινηματογραφικής Εταιρείας Αθηνών, Τατιάνα Παππά, η Πρόεδρος ΔΣ και Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Ξένια Καλδάρα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρης Γιοβανίδης, ο Πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος, και σύμβουλοι των παραπάνω φορέων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ