Τρίτη 27/7/2021

«Πράσινος Περίπατος» 15 χιλιομέτρων στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Αλλάζει εικόνα ο Δήμος με μια από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις

Αλλάζει ριζικά εικόνα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με μια από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις. Πρόκειται για την πράσινη διαδρομή 15 χιλιομέτρων, που θα συνδέει το παραδοσιακό κέντρο του Ευόσμου με την οδό Α. Τρίτση, σε μια πορεία που θα διέρχεται από τις γειτονιές και των δύο δημοτικών ενοτήτων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού, ενσωματώνοντας στο πέρασμά της παρεμβάσεις, δίκτυα και υποδομές βιώσιμης κινητικότητας.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός αναφερόμενος στον πράσινο περίπατο δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο και φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Για την ολοκλήρωσή του υπολογίζεται ότι χρειάζονται πέντε με επτά χρόνια και αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης, η οποία θα ακολουθεί τα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών μητροπόλεων, όπου το πράσινο είναι εναρμονισμένο με το αστικό τοπίο. Τα 15.257 μ. πράσινης διαδρομής, η οποία θα περιλαμβάνει περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, θα καταστήσει τη διαδρομή αυτή ως τη μεγαλύτερη στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Σκοπός μας είναι το έργο αυτό να ενταχθεί σε πρόγραμμα, το οποίο θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο της τμηματικής αποπεράτωσής του, εφόσον διαπιστωθεί ότι με αυτή την επιλογή επιταχύνονται οι διαδικασίες των μελετών και της χρηματοδότησης».

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται εστιάζουν στην αύξηση και αναβάθμιση πεζοδρομίων, στην πεζοδρόμηση τμημάτων ή δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, στην πύκνωση του πρασίνου και σε γραμμικές δενδροφυτεύσεις, στην ενσωμάτωση έργων βιώσιμης κινητικότητας για τους πεζούς και τα άτομα με κινητικές δυσκολίες (διαβάσεις, ράμπες, τοπικές διαπλατύνεις κτλ), στην ενσωμάτωση δικτύου ποδηλατόδρομου, κ.ά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ