Το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη έδωσε στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμος Ιλίου

Θα δημιουργηθεί και ψηφιακό μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

Must Read

Παρουσία της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Δήμος Ιλίου έδωσε το όνομα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στο Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων.

Όραμα του Δήμου ο χώρος να αποτελεί πολιτιστική κυψέλη για όλες τις δυτικές συνοικίες. Ενώ θα δημιουργηθεί και ψηφιακό μουσείο αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη, που θα αποτελεί ουσιαστικά παράρτημα του μουσείου που υπάρχει στη Ζάτουνα της Γορτυνίας, δηλαδή στο μέρος όπου ο κορυφαίος καλλιτέχνης διέμενε το 1968 και το 1969 εκτοπισμένος από την Δικτατορία.

Στον ίδιο χώρο θα μεταφερθεί και η έδρα της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης, ενώ η Μαργαρίτα Θεοδωράκη πρότεινε να γίνει και εκπαιδευτικός μουσικός χώρος.

Ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος, έκανε λόγο για ιστορική μέρα και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιλογή του χώρου, καθώς το παλιό εργοστάσιο της ΒΙΟΦΙΑΛ αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή και είναι συνδεδεμένο με εργατικούς αγώνες.

Η δε Μαργαρίτα Θεοδωράκη τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, που δίνει το όνομα του πατέρα μου σε αυτό τον εκπληκτικό χώρο. Θα ήθελα να ακολουθήσετε τα χνάρια του Μίκη Θεοδωράκη στον πολιτισμό. Μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα εδώ».

Συγκίνηση προκάλεσε η ανάγνωση επιστολής που είχε στείλει ο ίδιος ο Θεοδωράκης στον Δήμο Ιλίου και ευχαριστούσε για την απόφαση να δοθεί το όνομά του στο Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών και Κοινωνικών Δραστηριοτήτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This