Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση των παιδιών του Ασπρόπυργου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «EDWARD»

Must Read

Μια ενημερωτική και άκρως εποικοδομητική δράση, το project «EDWARD» υλοποιήθηκε στον Δήμο Ασπροπύργου, με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφίας Μαυρίδη, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ασπροπύργου (Κ.Ε.Δ.Α.).

Οι μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), των Βρεφικών και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια, όπως τη χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας, του κράνους ποδηλάτου, κ.α.

Μέσα από φωτογραφικό υλικό και βιωματικές ασκήσεις, οι εκπαιδευτικοί μαζί με την Αντιδήμαρχο και τον κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο εκπρόσωπο της «My Grand Road», εξήγησαν στους μαθητές την σπουδαιότητα της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων, τους τρόπους αποφυγής τους αλλά και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ενώ στη συνέχεια το κάθε παιδί, με τον δικό του τρόπο αποτύπωσε σε ζωγραφιές ή κατασκευές το μήνυμα που εξέλαβε. Με βάση τη συγκεκριμένη παιδαγωγική τεχνοδιαδικασία, η ασφαλής οδική συνείδηση, άρχισε να «εγγράφεται» πρώιμα στους εγκεφάλους των μικρών πολιτών μας.

Η Αντιδήμαρχος, κ. Σοφία Μαυρίδη, σε δήλωσή της ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Για εμάς η οδική ασφάλεια απαιτεί βασική δράση πρόληψης και αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην εκπαίδευση των παιδιών. Εδώ και έναν χρόνο από την περίοδο που ήμουν Πρόεδρος της ΚΕΔΑ, οργανώσαμε και υλοποιήσαμε βιωματικές δράσεις για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς τους, με σκοπό να μάθουν να συμπεριφέρονται στον δρόμο, αλλά και το τι πρέπει να κάνουν όταν βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο. Εκτός από το πρόγραμμα EDWARD για τους επόμενους μήνες έχουμε σχεδιάσει 12 δράσεις για την οδική ασφάλεια που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα «EDWARD», αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώθηκε σε δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, προκειμένου να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, ενώ η συμμετοχή του Δήμου Ασπροπύργου ήταν η μοναδική από πλευράς της Ελλάδας. Για την πρωτοβουλία αυτή που έλαβε και ενέταξε τον Ασπρόπυργο στο εν λόγω πρόγραμμα, η Αντιδήμαρχος, κ. Σοφία Μαυρίδη προσκλήθηκε στις Βρυξέλλες σε ειδική εκδήλωση, ενώ φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις στους βρεφικούς αλλά και στους παιδικούς σταθμούς αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χαρακτηρίστηκε ενθέρμως από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου, ο οποίος δηλώνει την πλήρη ηθική υποστήριξη του σε ζητήματα και πρωτοβουλίες τέτοιου είδους, όπως και δεσμεύεται και για την παρουσίαση άλλων παρόμοιων προγραμμάτων που θα συνδράμουν στην εδραίωση ασφαλούς οδικής συνείδησης στους πολίτες του Ασπρόπυργου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This