Δωρεάν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Δήμο Χανίων

Must Read

Το επίσημο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, το οποίο περιλαμβάνει ποικίλες δωρεάν για όλους εκδηλώσεις και δραστηριότητες, κυρίως για παιδιά αλλά και για μεγάλους, παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που προετοιμάστηκε τους τελευταίους τρεις μήνες, έπειτα από συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, με μία διάθεση να φωτίσουμε, να δώσουμε περισσότερη χαρά, να δούμε πιο φωτεινή την πόλη μας και συνολικά τον Δήμο Χανίων», επεσήμανε στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι συνδυάστηκε η ψυχαγωγία, με εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά, με την κοινωνική πολιτική, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων, ενώ έμφαση δόθηκε στον στολισμό και στον φωτισμό του Δήμου.

«Έγινε μια προσπάθεια, που θεωρώ ότι έχει φέρει ήδη θετικά αποτελέσματα, με αφετηρία τη φωταγώγηση του δέντρου στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς» παρατήρησε ο κ. Σημανδηράκης, αναφερόμενος και στους περιορισμούς στους πόρους και στα στενά χρονικά περιθώρια της προετοιμασίας.

«Έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά, γι΄ αυτό και επιθυμώ να ευχαριστήσω τόσο τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη, που είχε τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, που έφερε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε επαφή με τον σχεδιασμό μας, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Συνεργείων, Γιάννη Νικηφοράκη, που είχε μαζί με την Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού τη συνολική ευθύνη, ώστε να δώσουμε μια πιο εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη και στον Δήμο», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα καλώντας ταυτόχρονα όλους τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας να απολαύσουν τον προγραμματισμό, που έχει γίνει, να επισκεφθούν την Παραμυθούπολη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, να απολαύσουν στις περιαστικές περιοχές, σε κάθε μεγάλο χωριό και γειτονιά τα σημαντικά εορταστικά δρώμενα. «Όλοι μαζί να περάσουμε με υγεία και χαμόγελο αυτή την εορταστική περίοδο», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Σημανδηράκης.

«Οι φετινές γιορτές είναι γιορτές για όλους, είναι γιορτές παντού, γιορτές με ακόμη περισσότερο φως, τέχνη και μουσική. Είναι γιορτές, που προσπαθήσαμε να φέρουμε τα Χριστούγεννα λίγο πιο κοντά στους δημότες, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν τόσο σημεία έξω από το κέντρο της πόλης με περισσότερο χριστουγεννιάτικο χρώμα, όσο και το κέντρο της πόλης με διαφορετική οπτική», τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, με τη φωτοδότηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Εορταστική μουσική, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, θα υπάρχει στους κεντρικούς δρόμους για όλες τις ημέρες των εορτών, καρουζέλ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ τρία τρενάκια θα πραγματοποιούν δρομολόγια κεντρικά και στις περιαστικές περιοχές.
Μεταξύ των σημαντικών ημερομηνιών, όπως παρατήρησε ο κ. Γιαννακάκης, είναι οι ακόλουθες:

  • 17/12, Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, εγκαίνια Παραμυθούπολης, (συναυλία και με εορταστική οπτική, παγοδρόμιο, δράσεις για παιδιά, συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, γειτονιά Αγάπης),
  • 21-23, Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης”, μουσικό τριήμερο (συνάντηση χορωδιών φορέων πόλης, συναυλία αφιερωμένη στην παράδοση, φιλοξενία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης),
  • 26/12, Santa Run
  •  27/12, Πνευματικό Κέντρο Χανίων, χριστουγεννιάτικη συναυλία Παιδικής Χορωδία Δήμου σε συνεργασία με Περιφέρεια,
  • 31/12, Κ.Α.Μ., 18.00 – 21.00 χορός με live ορχήστρα και αλλαγή χρόνου στη Δημοτική Αγορά,
  • 2/1, Κ.Α.Μ., επίσκεψη παιδιών, δραστηριότητες και διανυκτέρευση, κ.α.
    Από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. οι δράσεις, που έχουν ήδη ετοιμαστεί, αφορούν μεταξύ άλλων γεύματα αγάπης για αστέγους. Ειδικότερα, γεύματα θα προσφερθούν στις 17/12, στην Πλατεία 1866, την παραμονή των Χριστουγέννων στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, καθώς και στο Συσσίτιο της Σπλάντζιας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

«Το Τμήμα συμμετέχει στην Παραμυθούπολη, όπου στη Γωνιά της Αγάπης διαθέτοντας τέσσερα σπίτια εθελοντές θα πωλούν εδέσματα, κατασκευές, ώστε να ενισχυθούν τα μεγάλα ιδρύματα της πόλης μας.

Μάλιστα, Στις 24/12 καλούμε όλους τους γονείς, μικρούς μεγάλους, όπου στις 18.00, στην παραλία της Ν. Χώρας θα πετάξουν τα φαναράκια, αφιερωμένα στην αγάπη και στην ελπίδα, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν σε ιδρύματα», πρόσθεσε στην τοποθέτησή της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη.

Παράλληλα, τα ΚΑΠΗ διοργανώνουν στις δομές τους πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, προσκαλώντας μαθητές παρακείμενων σχολείων, διαβάζοντας ιστορίες, παρασκευάζοντας γλυκίσματα και εδέσματα, ώστε τα παιδιά να καταλάβουν το νόημα των Χριστουγέννων μέσα από την παράδοση αλλά και οι ηλικιωμένοι να πάρουν ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας από τη νέα γενιά.

Επίσης, τα ΚΔΑΠ στις 19/12, στις 18.00, στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” διοργανώνουν μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.

«Φέτος ως νέα δημοτική αρχή και έπειτα από σχετική οδηγία του Δημάρχου Χανίων πρόθεσή μας ήταν να φωτίσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα Χανιά.

Έπειτα από καταγραφή των σημείων, δώσαμε έμφαση στις περιαστικές περιοχές, έτσι για πρώτη φορά έγινε ένας συνολικός σχεδιασμός», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων, Γιάννης Νικηφοράκης, προσθέτοντας «θα φωτίσουμε 40 σημεία (πάρκα και γειτονιές), κάθε χωριό θα έχει ένα στολισμένο πάρκο, ενώ ανακατασκευάστηκαν παλιά φωτιστικά, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι.

Έτσι εμπλουτίστηκε ο στολισμός, με τοποθέτηση φωτιστικών, όπου υπήρχε παροχή δημοτικού φωτισμού. Ήδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει ένας σχεδιασμός με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Ε.Β.Ε.Χ., το Λιμενικό Ταμείο και τους πολιτιστικούς συλλόγους, ώστε για την επόμενη χρονιά να κάνουμε έναν συνολικό σχεδιασμό, αναδεικνύοντας τα Χανιά, έτσι όπως τους αξίζει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This