Τρίτη 11/5/2021

Εγκαινιάστηκε ένας ακόμα βρεφονηπιακός σταθμός στο Παλαιό Ηράκλειο

Και με τον πλέον επίσημο τρόπο ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, επί της οδού Κωστή Παλαμά στο Παλαιό Ηράκλειο, αποδίδεται στην πόλη. Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα, ο Δήμος εγκαινίασε τον σταθμό ο οποίος, βέβαια, ήδη λειτουργεί από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς για να αποτελέσει το πρώτο, από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, σχολικά βήματα δεκάδων παιδιών του Ηρακλείου.

Τα εγκαίνια έκανε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με τους συνεργάτες του στην δημοτική αρχή, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της πόλης, την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, φορείς του Ηρακλείου και τους γονείς των παιδικών σταθμών. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνoς, κ. Γαβριήλ.

Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, ο νέος παιδικός σταθμός, που κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, μπορεί να χωρέσει έως και 80 παιδιά κάτι που σημαίνει ότι σήμερα και στο άμεσο μέλλον, το σύνολο πλέον των βρεφονηπιακών του Δήμου μπορεί να ικανοποιήσει το 100% των οικογενειών που θέλουν να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές είτε μέσω του προγράμματος επιδότησης τροφείων του ΕΣΠΑ, είτε με κανονικές εγγραφές.

Βέβαια, όπως είπε και ο Νίκος Μπάμπαλος στον χαιρετισμό του, στόχος του Δήμου πρέπει να είναι η πόλη, και συνεπώς η χώρα, να μεγαλώνει, να γεννιούνται νέα παιδιά ακόμα και εάν χρειαστεί σε λίγα χρόνια η δημοτική αρχή να φτιάξει και άλλους παιδικούς σταθμούς.

Για αυτό άλλωστε, όπως τόνισε ο δήμαρχος, ο Δήμος προχώρησε στην αύξηση του αριθμού των παιδικών σταθμών – εγκαινιάζοντας δύο καινούργιους τα τελευταία χρόνια – μείωσε τα τροφεία για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στις δημοτικές δομές, μείωσε τη δημοτική φορολογία για όλα τα νοικοκυριά και, πλέον, από το 2020, ξεκινά να δίνει εφάπαξ βοήθημα 1000 ευρώ σε όσα ζευγάρια Ηρακλειωτών επιλέξουν να φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

«Αυτός ο παιδικός σταθμός αποτυπώνει την πολιτική μας να στηρίξουμε και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνατότητες τις οικογένειες της πόλης. Συμβολίζει, παράλληλα, το τι μπορούμε να πετύχουμε με σχέδιο, συνεργασία και ομοθυμία, όταν ενώνουμε οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης τις δυνάμεις μας, όταν βάζουμε σε προτεραιότητα τον πολίτη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στην διοίκηση του Δήμου, τους συναδέλφους στο δημοτικό συμβούλιο, τους ανθρώπους της Περιφέρειας Αττικής, όλους όσους βοήθησαν για να γίνει αυτό το έργο πραγματικότητα για τα παιδιά μας, για να κάνουμε το Ηράκλειο κάθε ημέρα καλύτερο», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ