Έκτακτη επιχορήγηση 10,7 εκατ. € από το ΥΠΕΣ στους Δήμους λόγω κορωνοϊού

Must Read

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, καταβάλλεται έκτακτη ενίσχυση σε όλους τους δήμους της χώρας, συνολικού ύψους 10.770.000 €, για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών για την προμήθεια υλικών και παροχή υπηρεσιών, για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19.

Παράλληλα, με ερμηνευτική εγκύκλιο, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα που αφορούν χρέη ιδιωτών προς το Δημόσιο εφαρμόζονται αναλογικά και στην περίπτωση των δήμων της χώρας. Στόχος των μέτρων είναι να διευκολυνθούν ιδιώτες επαγγελματίες, λόγω της κρίσης που έχει πλήξει την οικονομία από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, η ερμηνευτική εγκύκλιος αναφέρει ότι «η δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας καταβολής οφειλών, δόσεων ρύθμισης ή τμηματικής διευκόλυνσης καταβολής οφειλών, καθώς και η αναστολή καταβολής χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση (ΔΟΥ) για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού, η οποία προβλέπονται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), εφαρμόζεται αναλογικά και για χρέη και οφειλές ιδιωτών προς τους δήμους».

  • Δείτε την αναλυτική λίστα εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This