Τετάρτη 16/6/2021

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ορισμός προσωρινής διοίκησης χωρίς πρόεδρο

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας επικυρώθηκε η καταγγελλόμενη από εισαγγελείς και δικαστές ως πραξικοπηματική πράξη να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) ώστε να μην πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες από το καταστατικό αρχαιρεσίες.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος Πρωτοδικών Ειρήνη Τσέπη, με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, όρισε εκ νέου τα μέλη του Δ.Σ. τα οποία είχαν εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές και θα απαρτίζουν την προσωρινή διοίκηση έως τη διεξαγωγή των εκλογών. Ωστόσο, με την προσωρινή διαταγή δεν ορίστηκαν πρόεδρος και γραμματέας, όπως ζητούσε το απερχόμενο προεδρείο με βάση τα αξιώματα που κατείχαν στο προηγούμενο Δ.Σ., αλλά, αντίθετα, έγινε δεκτή η θέση της πλειοψηφίας. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει πως θα πρέπει να συγκληθεί το ορισθέν Δ.Σ. για να εκλέξει προεδρείο.

Χωρίς εκλογές

Η Ενωση, δηλαδή, θα έχει προεδρείο που δεν έχουν εκλέξει τα μέλη. Η κίνηση αποδίδεται στη συμμαχία των Νίκου Σαλάτα και Παναγιώτη Λυμπερόπουλου, οι οποίοι χαρακτηρίζονται η «φιλοκυβερνητική» πτέρυγα της ΕνΔΕ και προώθησαν την αναβολή των εκλογών ώστε στο μεσοδιάστημα να κοπάσει η δυσαρέσκεια που έχει ξεσπάσει από την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση, αυξάνοντας θέσεις των προέδρων Εφετών κατά 86.

Την ίδια ώρα, σε σκληρή δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της Ενωσης Χρ. Σεβαστίδης κάνει λόγο για «νομιμοποίηση του πραξικοπήματος της πλειοψηφίας του Δ.Σ.». Συμπληρώνει, ακόμη, πως ανοίγει πλέον ο δρόμος ώστε η προσωρινή διοίκηση να αποφασίσει εκλογές όταν θέλει και όποτε τη βολεύει, αυθαίρετα και χωρίς καμία δέσμευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ