Σάββατο 12/6/2021

Νέα συνταρακτικά στοιχεία από την αναφορά της Τουλουπάκη -Το ταξίδι Αγγελή στη Βιέννη και ο Λοβέρδος

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις που προκύπτουν από την αναφορά της επικεφαλής των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ελέγχουν τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε πάει στη Βιέννη (όπου αρνήθηκε να παραλάβει αμερικανικά έγγραφα-αποδεικτικά στοιχεία δωροδοκίας Έλληνα πολιτικού), δεν επέστρεψε μαζί με τους υπόλοιπους δικαστικούς . Σύμφωνα με το TVXS, στη… μοναχική πτήση της επιστροφή καθόταν δίπλα του ένας εκ τω πολιτικών που κατηγορούνται για δωροδοκία από τη Novartis, ο Ανδρέας Λοβέρδος!

Το υπόμνημα Τουλουπάκη αποκαλύπτει ακόμα ότι η εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο, αποδεικνύεται και από το υλικό υπολογιστών της Novartis και από τους servers και από τα back ups όλων των εγγράφων, τα οποία φυλάσσονταν σε ιδιωτική εταιρεία στον Ασπρόπυργο.

Επίσης, με παρουσίαση εκτενούς διαλόγου από την Προανακριτική, η κ. Τουλουπάκη παραθέτει τις απαντήσεις του Νίκου Μανιαδάκη στις ερωτήσεις της Δώρας Αυγέρη, ο οποίος αναιρεί τα όσα υποστήριζε για την αλλαγή στάσης στην έρευνα και την παροχή στοιχείων εμπλοκής πολιτικών λόγω «εκφοβισμού».

Μάλιστα, κάνει μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αποκάλυψη, παραθέτοντας την εκτίμηση των αρχών, ότι μετά από συνεννόηση, ο εκφοβισμός του Γιάννη Στουρνάρα στον Μανιαδάκη για να μην καταθέσει στοιχεία, έγινε ώστε να εκφοβιστούν οι Εισαγγελικές αρχές και να αφήσουν την υπόθεση!

Δείτε επίσης:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ