Δολοφονία Γραικού: «Ραντεβού το Σεπτέμβρη» δίνει στα δικαστήρια η πολύκροτη υπόθεση

Must Read

Στις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης δολοφονίας του 59χρονου κτηνοτρόφου από τον 46χρονο έμπορο κρεάτων, καθώς τέλη Νοεμβρίου «εκπνέει» η προφυλάκιση του τελευταίου.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ήταν να εκδικαστεί στις 20 Μαΐου, αλλά αποσύρθηκε μετά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού. Πλέον, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, θεωρείται σχεδόν απίθανο να δοθεί νέα αναβολή, καθώς στις 30 Νοεμβρίου λήγει το 18μηνο που αποτελεί ανώτατο χρονικό όριο για την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου.

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων Δήμος Δήμου, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, προφυλακίστηκε στις 30 Μαΐου 2019, μετά την απολογία του, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά την αστυνομική προανάκριση αναφέρεται ότι σκότωσε και έθαψε τον 59χρονο Δημήτρη Γραικό, τον Νοέμβριο του 2016.

Ο κτηνοτρόφος εξαφανίστηκε μαζί με το αυτοκίνητο του, όταν επισκέφτηκε για τελευταία φορά το σφαγείο της Χαλάστρας όπου συναντήθηκε με τον έμπορο κρεάτων. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη του. Επί μήνες, οι συγγενείς του προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν και για αυτό το λόγο απευθύνθηκαν και στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Θαμμένος με το αγροτικό του

Τον περασμένο Μάιο, με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ύστερα από υπόδειξη αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου όπου βρέθηκε θαμμένο αρχικά το αγροτικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια η σορός του θύματος.

Η αστυνομία απέδωσε το κίνητρο του εγκλήματος σε οικονομική διαφορά που είχαν οι δύο άνδρες για την αγοραπωλησία των ζώων, καθώς ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν έδωσε καθόλου χρήματα στον άτυχο κτηνοτρόφο μετά τη σφαγή των ζώων το μοιραίο απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This