Τρίτη 27/7/2021

Προφυλακιστέοι πατέρας και γιος Κουτσολιούτσος – Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα

Στη φυλακή οδηγήθηκαν ο (πατέρας) Δημήτρης και ο (γιος) Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για την υπόθεση της Folli Follie, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της της 35ης τακτικής ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεξοπούλου.

Οι δύο κατηγορούμενοι έφυγαν από το κτίριο δέκα της πρώην σχολής Ευελπίδων με κατεύθυνση προς τις φυλακές, μετά από απόφαση που έλαβαν με σύμφωνη γνώμη η ανακρίτρια και ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων, Νίκος Ορνεράκης.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, αφέθηκε η (μητέρα και σύζυγος) Καίτη Κουτσολιούτσου, η οποία, με την ανακοίνωση της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι έδωσαν μαραθώνιες απολογίες ενώπιον της 35ης ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie, με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο να περνά πρώτος το κατώφλι της ανακρίτριας, να ακολουθεί ο γιος του, Τζώρτζης, και τελευταία να περνά η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Συνιδρυτές εγκληματικής οργάνωσης

Σε πατέρα και γιο αποδίδεται πως είναι συνιδρυτές μιας εγκληματικής οργάνωσης, μέσω της οποίας πλαστογραφούσαν στοιχεία για να εμφανίσουν μία ψευδή, οικονομικά εύρωστη εταιρεία, καταφέρνοντας έτσι, μαζί με το τρίτο μέλος της οικογένειας, τη σύζυγο Κουτσολιούτσου, να χειραγωγήσουν τη μετοχή της, να εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό και να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Αναλυτικά, οι δύο κατηγορούμενοι (πατέρας και γιος) απολογήθηκαν για πέντε κακουργήματα: απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Από την πλευρά της, η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογήθηκε για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για απάτη, ξέπλυμα και χειραγώγηση.

Συνολικά για την την υπόθεση έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 27 ακόμη πρόσωπα, στελέχη της εταιρείας το επίδικο διάστημα, κ.ά. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ