Τρίτη 15/6/2021

Εν διαστάσει ζεύγος (παπάς και παπαδιά) υποχρεώνεται δικαστικώς να ζει στο ίδιο σπίτι!

Μια απίστευτη ιστορία, μια απίστευτη απόφαση… Δικαστήριο «υποχρεώνει» εν διαστάσει συζύγους, που τυχαίνει να είναι παπάς και παπαδιά, να παραμείνουν κάτω από την ίδια στέγη (αν και σε… εμπόλεμη κατάσταση), έχοντας μοιράσει και την επιμέλεια των τέκνων τους, το ένα στον έναν και το άλλο στον άλλον!

Η επίκληση στο «συμφέρον των παιδιών» μάλλον δεν πείθει κανέναν στην απίστευτη απόφαση που πήρε δικαστήριο, αναγκάζοντας δύο παιδιά να ζήσουν σε ένα σπίτι μαζί με δύο γονείς που όχι μόνο δεν αγαπιούνται, αλλά είναι και στα «μαχαίρια». Πως φτάσαμε όμως σε αυτή την εξέλιξη;

Τι γίνεται όταν ένα ζευγάρι θέλει να χωρίσει και ο κάθε ένας από τους γονείς θέλει την επιμέλεια των παιδιών, έχουν και ένα σπίτι εξ ημισείας, αποκτημένο με στεγαστικό δάνειο, κάνουν αιτήσεις και αναιτήσεις στο Δικαστήριο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον (για αδιαφορία μέχρι και σωματικές βλάβες) και ζητώντας εκατέρωθεν μηνιαία διατροφή και μετοίκιση σε άλλη οικία;

Ε λοιπόν, ελληνικό δικαστήριο μετά από συνεκδίκαση των αιτήσεων διαζυγίου και μελέτη όλων των στοιχείων, έφτασε στο συμπέρασμα ότι ο γάμος του ζευγαριού από την αρχή είχε προβλήματα με αποτέλεσμα να διακοπεί επί της ουσίας η έγγαμη συμβίωση, χωρίς ωστόσο να παραμελούνται να γονικά καθήκοντα. Μάλιστα, απέρριψε τις αιτήσεις και των δύο ως αβάσιμες.

Κι έτσι, κατέληξε σε μια παγκοσμίως πρωτοφανή απόφαση, αναθέτοντας την επιμέλεια του μεγαλύτερου παιδιού στη μητέρα και του μικρότερου στον πατέρα και όχι μόνο αυτό, αλλά το δικαστήριο έκρινε ότι η οικογενειακή στέγη δεν θα παραχωρηθεί σε κάποιον από τους δύο, αλλά θα ζουν στο ίδιο σπίτι, εφόσον εκεί θα ζουν και τα τέκνα τους!

Το ότι ο παπάς θα δίνει διατροφή 250 ευρώ στην παπαδιά και η παπαδιά με τη σειρά της θα δίνει διατροφή 160 ευρώ στον παπά, μάλλον είναι το λιγότερο απίθανο σε αυτή την υπόθεση!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ