Σάββατο 12/6/2021

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για ταυτόχρονες συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής

Μετά την απόφαση του Εφετείου για ενοχή των μελών της Χρυσής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τον λόγο πήραν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων προκειμένου να καταθέσουν αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Μετά το τέλος της διαδικασίας της κατάθεσης ελαφρυντικών, το δικαστήριο μετά από διάσκεψη θα ανακοινώσει τις ποινές μετά από πρόταση της εισαγγελέως και ο λόγος θα δοθεί στην υπεράσπιση ξανά. Σε τελευταίο στάδιο θα αποφασιστεί η αναστολή ή όχι της εκτέλεσης των ποινών και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο προσπάθειας διαφυγής των κατηγορουμένων. Η  ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να συλλάβουν άμεσα όσους καταδικάστηκαν, όταν και εφόσον διαταχθούν εντάλματα σύλληψης.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι δεν έδωσαν το παρών στη δίκη, αποτελεί ανησυχητικό προμήνυμα στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει φροντίσει να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των κατηγορουμένων, ενώ έχει οργανώσει ειδικό σχέδιο για για ταυτόχρονες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 5 έως 15 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ