Κυριακή 20/6/2021

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο το μεσημέρι ανακοινώνονται οι ποινές των καταδικασθέντων

Αύριο Πέμπτη 8/10 θα διαφανεί ποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι θα προφυλακιστούν, καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές τους.

Ειδικότερα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου για την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένονται και οι ανακοινώσεις των ποινών των καταδικασθέντων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η σημερινή καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή φαίνεται πως «φωτογραφίζει» την προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για τις φυλακές Κορυδαλλού για ορισμένα, τουλάχιστον, από τα κορυφαία στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος, με την πιθανότητα να οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή τα καταδικασθέντα πολιτικά στελέχη να είναι μεγάλη, καθώς η ιστορική πλέον δικαστική απόφαση τους καθιστά υπεύθυνους για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Οι μεγάλοι χορηγοί της Χρυσής Αυγής στο απυρόβλητο;

Η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα προβλέπει από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξης (με ελαφρυντικό 2 έως 8) και αφορά τους επτά πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που, κατά το δικαστήριο, αποτελούν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, αυτοί είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ιωάννης Λαγός, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Διαβάστε επίσης: Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι celebrities με τις αναρτήσεις τους για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εξάλλου, κρίθηκαν ένοχοι και οι δύο αποκαλούμενοι «πυρηνάρχες», Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια (με ελαφρυντικό 1-5).

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ομόφωνα ένοχος ο Ρουπακιάς, ένοχοι και οι Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ