Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής – Ποιοι παραδόθηκαν – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 12 καταδικασθέντες

Ξεκινά η διαδικασία έκδοσης των αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης

Must Read

Με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να ανακοινώνει τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, η απόφαση του Εφετείου ήταν: Σε 12 συνολικά καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε ανασταλτική δύναμη της έφεσης – Στη φυλακή η  ηγετική ομάδα της ΧΑ καθώς δεν χορηγήθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας επί των ποινών.

Παραδόθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Πατέλης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου και ο Γιώργος Τσακανίκας μετά την καταδικαστική σε βάρος τους απόφαση, χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές. Σύμφωνα με τη διαδικασία είτε παρουσιαστούν από μόνοι τους είτε συλληφθούν θα οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ και από εκεί παραπέμπονται στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Για 5 πρώην βουλευτές που τους χορηγήθηκε αναστολή με ελαφρυντικά (Αρβανίτης, Ζαρούλια, Μπούκουρας, Αλεξόπουλος, Κουκούτσης), οι περιοριστικοί όροι είναι οι εξής: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,  εγγύηση 20.000, εμφάνιση 2 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Για τους υπόλοιπους 7 καταδικασθέντες που τους αναγνωρίστηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην ποινή τους, ισχύει η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα:

  • Γιώργος Σκάλκος: 7 έτη κάθειρξη
  • Γιώργος Δήμου: 7 έτη κάθειρξη
  • Θωμάς Μαρίας: 7 έτη κάθειρξη
  • Κυριάκος Αντωνακόπουλος: 3 έτη φυλάκιση και 6 μήνες
  • Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: 7 έτη κάθειρξη
  • Ιωάννης Καστρινός: 3 έτη φυλάκιση και 6 μήνες
  • Εμμανουήλ Δασκαλάκης: 5 έτη κάθειρξη

Όσον αφορά την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, θυμίζουμε τις ποινές:

  • Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Iωάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες
  • Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες
  • Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες
  • Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη
  • Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη

Για όσους το δικαστήριο απέρριψε την χορήγηση αναστέλλουσας δύναμης της έφεσης, θα στείλει απόσπασμα της απόφασης -για τον κάθε καταδικασθέντα ξεχωριστά- στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών, προκειμένου να εκδοθούν τα αντίστοιχα εντάλματα συλλήψεων.

Μετά από πρόταση της εισαγγελέως απορρίφθηκε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη για την κλήτευση στενού συνεργάτη της Κυβέρνησης Σαμαρά, την περίοδο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί του. «Το αίτημα του κ. Κασιδιάρη αφορά στην ουσία της υπόθεσης, έχει εκδοθεί απόφαση επί της ενοχής, οπότε αρμόδιο είναι το δευτεροβάθμιο… Οπότε πρέπει το αίτημα να απορριφθεί».

Αναγνώστηκαν επίσης και τα δύο βουλεύματα για τον Γιάννη Λαγό σχετικά με την άρση του περιοριστικού όρου απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Νίκος Μιχαλολιάκος για την απόφαση: «Θα δικαιωθούμε και από την ιστορία και από τον ελληνικό λαό»

«Είμαι περήφανος που πάω φυλακή για τις ιδέες μου. Βρώμικη χούντα τα ΜΜΕ, η πολιτική ζωή και η δικαιοσύνη»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This