Νέο θρίλερ στη δίκη του «Noor 1» – Δεν βγαίνει αύριο η απόφαση!

Must Read

Παρατείνεται η αγωνία των καταδικασμένων στη δίκη για τους 2,1 τόνους ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο “Noor 1”, καθώς αναμένεται αύριο, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, να μην ανακοινωθούν οι ποινές.

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά Μαρία Κουφούδη είχε διακόψει την περασμένη εβδομάδα τη δίκη, μετά την πρόταση επί των ποινών από την Εισαγγελέα της Έδρας Βασιλική Βλάχου.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-1) καισύμφωνη πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού, χορήγησε σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια στα οποία είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης, Γεώργιος Μπουρδούβαλης και τρεις Τούρκοι κατηγορούμενοι.

Αντίθετη άποψη είχε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Κουφούδη η οποία μειοψήφησε, θεωρώντας πως δεν πρέπει να τους χορηγηθεί το ελαφρυντικό.

Η Εισαγγελέας Β. Βλάχου έχει προτείνει κάθειρξη 6 ετών για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και 15 ετών για τα ναρκωτικά σε βάρος του Ευθ. Γιαννουσάκη (στο σπίτι των πρώην συζύγου του οποίου στην Φιλοθέη αποθηκεύτηκε ένας τόνος του φορτίου), του ναυλωτή του “Noor 1” Γ. Μπουρδούβαλη και των τριών Τούρκων που θα συσκεύαζαν τα ναρκωτικά για να μεταφερθούνστην Ευρώπη.

Κάθειρξη 13 ετών πρότεινε για τον Κωνσταντίνο Καρτσώνη (ιδιοκτήτη αποθήκης στο Κορωπί όπου βρέθηκε μέρος του φορτίου της ηρωίνης) και τον Ιρανό Μπονιάντ (που συνόδευε το φορτίο της ηρωίνης πάνω στο πλοίο και βοήθησε στη μεταφορά των ναρκωτικών στη βίλα της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη), 5 έτη κάθειρξη στον Σταύρο Λάγιο (τότε συνεργάτη του Γιαννουσάκη που βοήθησε στη μεταφορά των ναρκωτικών στη βίλα στη Φιλοθέη) και 4 έτη φυλάκιση στον Τούρκο διερμηνέα που βοήθησε τους καταδικασθέντες συμπατριώτες του.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη, με την ανακοίνωση των ποινών σε βάρος των κατηγορουμένων.

Όμως ένα …αόρατο χέρι στα δικαστήρια του Πειραιά όρισε αιφνιδιαστικά ένα μέλος της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε άλλη δίκη αύριο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραστεί στην αυριανή απόφαση επί των ποινών στους καταδικασθέντες για τους 2,1 τόνους ηρωίνης που μετέφερε το “Noor 1”.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου αναμένεται να ορίσει αύριο νέα ημερομηνία κατά την οποία να μπορούν να παραστούν όλα τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου και οι διάδικοι προκειμένου να ανακοινωθούν οι ποινές στους καταδικασμένους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This