Η ένσταση για τις πραγματογνωμοσύνες οδήγησε σε νέα αναβολή τη δίκη για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Οι τεχνικοί σύμβουλοι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για το πού και πότε θα γίνονταν οι πραγματογνωμοσύνες

Must Read

Δεκτή έκανε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την ένσταση, με την οποία η πολιτική αγωγή ζητούσε να ακυρωθούν οι 3 πραγματογνωμοσύνες που έγιναν με εντολή του δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, τον Δεκέμβριο του 2015, ύστερα από επέμβαση ρουτίνας στα κρεατάκια.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε την ακύρωση, γιατί θα έπρεπε να είχε γνωστοποιηθεί στους τεχνικούς σύμβουλους και των δύο πλευρών πού και πότε θα γίνονταν οι πραγματογνωμοσύνες ώστε να παρίστανται, κάτι που δεν έγινε. Μάλιστα, σύμφωνα με το cretalive.gr, υπήρξε ένταση μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής για το αν οι πραγματογνώμονες θα είναι από την Κρήτη ή από άλλο μέρος εκτός νησιού.

Απέρριψε το αίτημα

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για τον διορισμό νέων πραγματογνωμόνων εκτός Κρήτης, κάτι που σημαίνει ότι θα διοριστούν εκ νέου. Μετά την εξέλιξη αυτή η δίκη διακόπηκε και πάλι, αυτή τη φορά για τις 16 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ πραγματογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων για τη σύνταξη της πραγματογνωμοσύνης.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης 4χρονης. Η εξαδέλφη του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη είχε περιγράψει με λεπτομέρεια στην απολογία της τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο, δηλώνοντας πως έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η μικρή Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου χειρουργείου.

«Ήταν τέτοιας έντασης η αλλεργική επίδραση του φαρμάκου στον οργανισμό του παιδιού, που έβλαψε συστηματικά και ταυτόχρονα την καρδιά και τους πνεύμονες και προκάλεσε αιμοδυναμική κατάρρευση», είχε πει χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας της, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε, παρά τις προσπάθειές της και την ανταπόκριση στη χορηγούμενη θεραπεία, και είχε προσθέσει ότι ο θάνατος της Μελίνας έχει σημαδέψει τη ζωή της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This