Θα δώσει εξηγήσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης! Πότε παρουσιάζεται στον Εισαγγελέα

Έφτασε η ώρα της κρίσης - Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη

Must Read

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον δημοφιλή ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και να απολογηθεί για τις καταγγελίες που αφορούν έναν βιασμό και δύο απόπειρες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsbreak.gr, η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 9η Απριλίου, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή.

Ο κύκλος των μαρτύρων που κατέθεσαν για την υπόθεση έκλεισε και χθες ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, κάλεσε τον Πέτρο Φιλιππίδη να καταθέσει ως ύποπτος για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο ηθοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει το παρόν με φυσική παρουσία γι’ αυτό και το πιθανότερο σενάριο είναι να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα ο δικηγόρος του. Το πιθανότερο σενάριο είναι ο γνωστός ηθοποιός να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία με τους νομικούς συμπαραστάτες του και, εν συνεχεία, θα προχωρήσει στην παροχή εξηγήσεων. Στη συνέχεια θα κριθεί από τον εισαγγελέα αν θα ασκηθεί ή όχι σε βάρος του ποινική δίωξη. Εάν τελικά ανακοινωθεί ότι ασκείται δίωξη σε βάρος του, η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον Πέτρο Φιλιππίδη και θα αποφασίσει μαζί με τον εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη.

Οι συγκλονιστικές καταγγελίες

Γυναίκες από τον χώρο του θεάτρου που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, κατέθεσαν ενώπιων του Εισαγγελέα. Η πράξη του βιασμού φέρεται ότι τελέστηκε το 2008 και ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένη πράξη. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα, συνάντησε τον ηθοποιό στο θέατρο για να την δει για ένα ρόλο. Ωστόσο, την υποχρέωσε σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στο καμαρίνι του.

Πέτρος Φιλιππίδης

Το πρώτο περιστατικό απόπειρας βιασμού αφορά την ηθοποιό Α.Γ. η οποία στην συγκλονιστική περιγραφή της είχε καταγγείλει μέσω στο documentonews.gr ότι ο γνωστός ηθοποιός επέμεινε να την συνοδεύσει στο σπίτι της το 2014 και τελικά την οδήγησε σε απόμερο μέρος, κλείδωσε το αυτοκίνητο και της επιτέθηκε. Σύμφωνα με την καταγγελία της, ο Πέτρος Φιλιππίδης αυνανίστηκε μπροστά της ενώ εκείνη ούρλιαζε να την αφήσει να βγει. Μάλιστα σύμφωνα με τη νεαρή γυναίκα, την άρπαξε από τον σβέρκο και της φώναζε «πάρτον στο στόμα». Τελικά, μετά τα ουρλιαχτά και τις φωνές, ο ηθοποιός άνοιξε το αυτοκίνητο, την πέταξε έξω και αφού την έβρισε, την έφτυσε και της είπε ότι δεν θα πάρει ποτέ ρόλο.

Πέτρος Φιλιππίδης

Το τρίτο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης συνέβη τον Φεβρουάριο του 2010, όταν η νεαρή ηθοποιός επισκέφθηκε τον Πέτρο Φιλιππίδη, αναζητώντας εργασία. Σε μια από τις συναντήσεις του, εκείνος την υποδέχτηκε στο καμαρίνι του φορώντας μόνο το εσώρουχο του. «Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω, του έλεγα “σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”»! περιέγραψε η δεύτερη ηθοποιός μιλώντας στην ίδια εφημερίδα.

Παρακολουθεί τις εξελίξεις

Την ίδια στιγμή, ο πρώην αγαπητός ηθοποιός, παραμένει κλεισμένος στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό, μετά το πρόβλημα υγείας που του προκλήθηκε από το έντονο στρες και τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Ο «εξαφανισμένος» Πέτρος Φιλιππίδης παρακολουθεί τις εξελίξεις μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει την «αποκαθήλωση». Μάλιστα, σύμφωνα πληροφορίες, λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή και διανύει μια δύσκολη περίοδο που έχει κλονίσει την οικογενειακή του γαλήνη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This