Δευτέρα 2/8/2021

Καθημερινά rapid tests στα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά

Αντιδρούν οι δικαστές, υπερθεματίζουν οι δικηγόροι

Προαιρετικά rapid test θα διενεργούνται από την Τρίτη 6 Απριλίου στα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά σε μια προσπάθεια αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το “πράσινο φως” στην εκδίκαση των πολιτικών υποθέσεων.

Κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε χώρους των δικαστηρίων για τη διενέργεια rapid test προαιρετικά.
Τα rapid test θα διενεργούνται στους εξής χώρους του Εφετείου, του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Αθηνών:
• ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Αίθουσα Δ3 Ισόγειο
• ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΡΟΚΑΤ Αίθουσα 4
• ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Ισόγειο (προθάλαμος)
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όσοι δικηγόροι επιθυμούν να υποβληθούν σε Rapid-Test θα πρέπει να προσέρχονται τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα) στους χώρους διεξαγωγής των ελέγχων, τηρώντας τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κ.λπ.).
Rapid test στα δικαστήρια του Πειραιά
Εξάλλου, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 6 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 9 Απριλίου θα πραγματοποιούνται rapid test από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, από συνεργείο του ΕΟΔΥ για τους Δικαστικούς Υπαλλήλους, τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς και τους Δικηγόρους, στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.
Τα tests θα γίνονται στην αίθουσα Δικαστών του Πρωτοδικείου (5ος όροφος, αίθουσα 513).
Σε περίπτωση που ο ΕΟΔΥ διαθέσει και δεύτερο συνεργείο θα γίνονται παράλληλα και στην αίθουσα Δικαστών του Εφετείου.
Απαραίτητη είναι η δήλωση του ΑΜΚΑ και του Αριθμού Ταυτότητας κάθε προσερχόμενου.
Για τους Δικηγόρους είναι απαραίτητη η επίδειξη της δικηγορικής ταυτότητας.
Η εξέταση θα γίνεται με σειρά προσέλευσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στα δικαστήρια του Πειραιά θα πραγματοποιούνται καθημερινά rapid test, καθώς παρουσιάστηκαν επτά κρούσματα κορονοϊού μόλις μέσα στην περασμένη εβδομάδα.
Τα τέσσερα κρούσματα παρουσιάστηκαν σε δικαστές και τρία σε δικαστικούς υπαλλήλους.
Υπενθυμίζεται πως ένας 58χρονος δικαστικός υπάλληλος, πατέρας τριών παιδιών, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό στο Πρωτοδικείο Πειραιά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ