Κυριακή 9/5/2021

Εισαγγελική έρευνα για τα fake news σχετικά με τα self tests

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή fake news που διαδίδονται σχετικά με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Η εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όσοι διακινούν τέτοιες φήμες έχουν διαπράξει το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αφορμή για την παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής της Αθήνας αποτέλεσαν fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αν ένας μαθητής βρεθεί δεύτερη φορά θετικός σε self test, τότε μπαίνει σε «δομή covid», κάτι που δεν ισχύει.

Εισαγγελική έρευνα και στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα είχε υπάρξει παρέμβαση και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζονται τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά από την Αστυνομία να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες και να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις σε λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο σχολείο γιατί δεν είχε κάνει το υποχρεωτικό self test.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ