Τρίτη 3/8/2021

Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους 68 νεκρούς από ανακοπή σε γηροκομείο Χανίων

Σάλος και αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά την εισαγγελική έρευνα που αφορά την εκταφή μια ηλικιωμένης γυναίκας και τον θάνατο 68 τροφίμων σε οίκο ευγηρίας μέσα σε έναν χρόνο, οι οποίοι «έφυγαν» από ανακοπή καρδιάς.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή να προχωρήσει σε νόμιμες ενέργειες μετά τα δημοσιεύματα που αφορούν σοβαρές καταγγελίες για το συγκεκριμένο γηροκομείο στα Τσικαλαριά Χανίων. Επιπλέον, ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου και να διενεργήσει προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς του προκαταρκτική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 24/4 πραγματοποιήθηκε εκταφή της ηλικιωμένης μετά από καταγγελία ότι έφερε τραύμα στο κεφάλι, ενώ η αιτία θανάτου που είχε καταγράψει ο οίκος ευγηρίας ήταν «ανακοπή καρδιάς». Στο μεταξύ, πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου καταγγέλλουν ότι οι ηλικιωμένοι δέχονταν κακοποιήση, ενώ η ιδιοκτήτρια απαντάει ότι πρόκειται για εκδικητική πλεκτάνη επειδή τους είχε απολύσει πριν από μερικούς μήνες.

Σημειώνεται ότι έχει υποβληθεί μήνυση από δικηγόρο, ο πατέρας της οποίας πέθανε στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ