Βασανιστήρια στους ηλικιωμένους κατήγγειλαν πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου – «Έχει στηθεί πλεκτάνη» λέει η ιδιοκτήτρια

Η ιατροδικαστική εξέταση της ηλικιωμένης στην οποία έγινε εκταφή θα ρίξει φως στην υπόθεση

Must Read

Με αγωνία παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας για την εκταφή μιας ηλικιωμένης που ήταν τρόφιμος σε οίκο ευγηρίας στα Τσικαλαριά Χανίων.

Μετά από την δικηγόρο που υπέβαλλε μήνυση στο γηροκομείο επειδή είχε χάσει τον πατέρα της από ανακοπή καρδιάς, όπως άλλοι 68 τρόφιμοι που κατέληξαν μέσα σε ένα χρόνο με την ίδια αιτία θανάτου, δύο πρώην εργαζόμενοι, κατήγγειλαν στις αρχές ότι οι ηλικιωμένοι δέχονταν βασανιστήρια. Όπως αναφέρουν οι πρώην εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι έμεναν υποσιτισμένοι και δεμένοι με τα χέρια τους στο κρεβάτι.

Απαντώντας στα δημοσιεύματα, οι δικηγόροι του γηροκομείου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ούτε έχει εκδοθεί επίσημο δελτίο από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ τονίζουν ότι θα πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής της ηλικιωμένης. Για την συγκεκριμένη γυναίκα μάλιστα, η καταγγελία ανέφερε ότι έχει δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι.

Τι απαντάει η διοκτήτρια

Από πλευρά της η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου Χρυσή Λιονάκη μιλώντας στο Flashnews.gr κάνει λόγο για εκδικητική πλεκτάνη που οργανώθηκε από τους υπαλλήλους που είχε απολύσει πριν από μερικούς μήνες.

«Αυτή η υπόθεση ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο όπου είχα δύο υπαλλήλους που τους απέλυσα γιατί δεν ήταν σωστοί στη δουλειά τους. Εκεί άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα, γιατί τους απέλυσα, έκαναν διάφορες αναρτήσεις στο Facebook, ένας πραγματικός χαμός! Σε εκείνο το σημείο εμείς τους κάναμε μήνυση και ο λόγος ήταν ότι ανέβαζαν πράγματα στο Facebook όπως τα ήθελαν αυτοί, εις βάρος της μονάδας μας. Τους κάλεσε ο Εισαγγελέας για αυτό και τότε “αγρίεψαν” τα πράγματα! Μας εκβίαζαν και μας ζητούσαν χρήματα για να μην πουν στα κανάλια ότι κακοποιούμε ηλικιωμένους. Πράγμα το οποίο εμείς φυσικά δεν κάναμε ποτέ. Τη στιγμή που οι ίδιοι δούλεψαν εδώ και μάλιστα μας ζητούσαν να τους ξαναπάρουμε στη δουλειά πώς είναι δυνατόν να λένε ότι κακοποιούμε τους ηλικιωμένους; Εκβιαστικά μας ζητούσαν χρήματα για να μη βγουν στα κανάλια και μιλήσουν για πράγματα φυσικά που δεν ίσχυαν. Εμείς αρνηθήκαμε διότι δεν είχαμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εδώ τα πάντα είναι άψογα. Στην πορεία θα αποδειχτεί η αλήθεια» αναφέρει και προσθέτει ότι όλα είναι ψέμματα:

Κατήγγειλαν χτύπημα στο κεφάλι της ηλικιωμένης

«Έγιναν δύο καταγγελίες από τους ανθρώπους που απολύσαμε, ότι κακοποιούμε τους ασθενείς, ότι τους κρεμάμε, ότι τους βασανίζουμε κτλ. Όλα αυτά φυσικά ήταν ψέματα! Είπαν και για μια συγκεκριμένη γιαγιά ότι της σπάσαμε το κεφάλι, ότι της το ανοίξαμε και ότι από αυτό πέθανε, ενώ εμείς γράψαμε ότι επρόκειτο για ανακοπή και η οποία όντως, πέθανε από ανακοπή. Αυτοί ανέφεραν ότι το κεφάλι της είχε μια τρύπα στο μέγεθος δαχτύλου. Από ότι μας είπαν οι ιατροδικαστές, σε πρώτο χρόνο, δεν βρήκαν καμία κακοποίηση. Εμείς λοιπόν περιμένουμε το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών και θα στείλουμε σε όλα τα κανάλια την απάντηση της ιατροδικαστικής έκθεσης με την καταγγελία των νοσηλευτών, διότι η καταγγελία μιλούσε για τρύπιο κεφάλι, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε καμία γρατζουνιά».

«Έχει στηθεί ολόκληρη πλεκτάνη εις βάρος μας»

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον οίκο ευγηρίας και δεν βρέθηκε τίποτα ενώ συμπλήρωσε ότι τρία άτομα έχουν στήσει πλεκτάνη για να τους πάρουν χρήματα: «Έχει στηθεί ολόκληρη πλεκτάνη εις βάρος μας. Εμάς κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση, αυτοί αποδεικνύεται ότι ήταν η οργάνωση και εκβίαζαν για να πάρουν χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τρία άτομα έστησαν την πλεκτάνη και η δικηγόρος τους μαζί. Τέτοιες δομές σαν τη δική μας δεν υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα και στα Χανιά είμαστε πρώτοι. Είναι καινούρια δομή και έχει χτιστεί με τις ανάλογες προδιαγραφές. Πάντως δεν νομίζω να έχει κινηθεί αυτή διαδικασία από ανταγωνιστές μας. Αυτό εκκίνησε από τους υπαλλήλους που απολύσαμε και από τη δικηγόρο» δήλωσε.

Οι απαντήσεις της ιατροδικαστικής εξέτασης της ηλικιωμένης θα είναι έτοιμες σε δέκα περίπου ημέρες και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης που προκάλεσε σοκ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This