Σάββατο 19/6/2021

Κατηγορούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη για βιασμό και για δύο απόπειρες

Από την ημέρα που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε στο στόχαστρο καθώς κατηγορείται για έναν βιασμό αλλά και για δύο απόπειρες βιασμού.

Η καταγγελθείσα πράξη του βιασμού φέρεται ότι τελέστηκε το 2008, όταν το θύμα τον επισκέφθηκε σε ένα θέατρο προκειμένου να κάνει οντισιόν για έναν ρόλο. Τότε ο γνωστός κωμικός την οδήγησε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε σε σεξουαλικές πράξεις.

Η πρώτη απόπειρα βιασμού έγινε το 2010 σε μία φερόμενη ηθοποιό όταν ο γνωστός ηθοποιός, σε μία από τις επισκέψεις της στο θέατρο, την υποδέχτηκε στο καμαρίνι του φορώντας μόνο το εσώρουχο του.

Ενώ το τρίτο περιστατικό συνέβη το 2014. Ο ηθοποιός τότε προσφέρθηκε να συνοδεύσει μία εξίσου φερόμενη ηθοποιό στο σπίτι της, ενώ στη συνέχεια την οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος και της επιτέθηκε.

Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος συγκέντρωσε όλες τις καταγγελίες για την προκαταρκτική εξέταση, οι οποίες στάθηκαν αρκετές ώστε να καταστήσουν τον εν λόγω ηθοποιό κατηγορούμενο για τις τρεις αυτές υποθέσεις, με αποτέλεσμα να ασκηθεί εις βάρος του προσωποποιημένη ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού και για δύο απόπειρες βιασμού.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από τη μεριά του, στο υπόμνημα που κατέθεσε δεν αποδέχθηκε τις τρεις κατηγορίες πού το καταλογίζονται και ισχυρίζεται για όσα συνέβησαν είχε τη συναίνεση των γυναικών.

Η δικογραφία παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή όπου θα κληθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να απολογηθεί. Στη συνέχεια ο ανακριτής και ο εισαγγελέας θα κρίνουν αν θα πρέπει να προφυλακιστεί, όπως στην περίπτωση των καταγγελιών σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διερεύνηση και άλλων καταγγελιών για βιασμό με ύποπτο ακόμα έναν ηθοποιό. Αντίθετα, δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες σε βάρος σεναριογράφου, ο οποίος επίσης είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ