Πέμπτη 24/6/2021

Ο «Mr. Bitcoin» ζητά 8εκ. ευρώ από την Σακελλαροπούλου και άλλους 29 ανώτατους δικαστικούς για την έκδοση του στη Γαλλία

Για «σκανδαλώδη διαδικασία» μιλούν οι συνήγοροι του Βίννικ

Με την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε ο αποκαλούμενος «Mr. Bitcoin», Αλεξάντερ Βίννικ, σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά του Πρώην Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανασίου Ράντου και κατά 28 ακόμη μελών του Συμβουλίου Επικρατείας, για την απόφαση τους να δώσουν το «πράσινο φως» στην έκδοση του στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ζητά το ποσό των 8.350.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Για κατάλυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αλλά και του πολιτεύματος κατηγορεί η Κωνσταντοπούλου την ΠτΔ

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας υπό την προεδρία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου είχε απορρίψει πριν από ενάμιση χρόνο το αίτημα του να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, για την έκδοσή του, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2020.

Ο «Mr. Bitcoin» μέσω των συνηγόρων του Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλει μεταξύ άλλων «σκανδαλώδη διαδικασία, με την οποία ο ενάγων Αλεξάντερ Βίννικ παραδόθηκε στη Γαλλία τον Ιανουάριο 2020, με προσωπική παρέμβαση της Αικ. Σακελλαροπούλου, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του ονόματός της ως προτεινόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας, και με σύμπραξη των υπολοίπων εναγομένων, σε χρόνο κατά τον οποίο η αρμόδια σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δια της Προέδρου του Δ’ Τμήματος, είχε χορηγήσει στον ενάγοντα προσωρινή δικαστική προστασία και είχε διατάξει την αναστολή της έκδοσής του σε Γαλλία και ΗΠΑ».

Διαβάστε ολόκληρη την αγωγή όπως τη δημοσίευσαν οι dikografies.blogspot.com

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ