Ο «Mr. Bitcoin» ζητά 8εκ. ευρώ από την Σακελλαροπούλου και άλλους 29 ανώτατους δικαστικούς για την έκδοση του στη Γαλλία

Για «σκανδαλώδη διαδικασία» μιλούν οι συνήγοροι του Βίννικ

Must Read

Με την αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε ο αποκαλούμενος «Mr. Bitcoin», Αλεξάντερ Βίννικ, σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, κατά του Πρώην Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανασίου Ράντου και κατά 28 ακόμη μελών του Συμβουλίου Επικρατείας, για την απόφαση τους να δώσουν το «πράσινο φως» στην έκδοση του στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, ζητά το ποσό των 8.350.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Για κατάλυση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης αλλά και του πολιτεύματος κατηγορεί η Κωνσταντοπούλου την ΠτΔ

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας υπό την προεδρία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου είχε απορρίψει πριν από ενάμιση χρόνο το αίτημα του να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, για την έκδοσή του, με αποτέλεσμα να παραδοθεί στη Γαλλία τον Ιανουάριο του 2020.

Ο «Mr. Bitcoin» μέσω των συνηγόρων του Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλει μεταξύ άλλων «σκανδαλώδη διαδικασία, με την οποία ο ενάγων Αλεξάντερ Βίννικ παραδόθηκε στη Γαλλία τον Ιανουάριο 2020, με προσωπική παρέμβαση της Αικ. Σακελλαροπούλου, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του ονόματός της ως προτεινόμενης Προέδρου της Δημοκρατίας, και με σύμπραξη των υπολοίπων εναγομένων, σε χρόνο κατά τον οποίο η αρμόδια σύνθεση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δια της Προέδρου του Δ’ Τμήματος, είχε χορηγήσει στον ενάγοντα προσωρινή δικαστική προστασία και είχε διατάξει την αναστολή της έκδοσής του σε Γαλλία και ΗΠΑ».

Διαβάστε ολόκληρη την αγωγή όπως τη δημοσίευσαν οι dikografies.blogspot.com

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This