Προφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης - Κάτω από άκρα μυστικότητα η απολογία του

Must Read

Προφυλακίστηκε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης με απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Ο ηθοποιός απολογήθηκε σήμερα κάτω από άκρα μυστικότητα, για τις κατηγορίες του βιασμού αλλά και για δύο απόπειρες βιασμού, μετά από τις καταγγελίες που έκαναν συνάδελφοί του.

Ο Φιλιππίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν τη δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο για τη φυλακή. Αυτή την ώρα ο ηθοποιός κρατείται στη ΓΑΔΑ και αύριο αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης.

Πέτρος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τρία φερόμενα θύματα κατέθεσαν στον εισαγγελέα, όπως επίσης και μάρτυρες της υπόθεσης, ενώ για μια από τις δυο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του. 

Οι τρεις υποθέσεις

Η καταγγελθείσα πράξη του βιασμού φέρεται ότι τελέστηκε το 2008, όταν το θύμα τον επισκέφθηκε σε ένα θέατρο προκειμένου να κάνει οντισιόν για έναν ρόλο. Τότε ο γνωστός κωμικός την οδήγησε στο καμαρίνι του και την υποχρέωσε σε σεξουαλικές πράξεις.

Η πρώτη απόπειρα βιασμού έγινε το 2010 σε μία φερόμενη ηθοποιό όταν ο γνωστός ηθοποιός, σε μία από τις επισκέψεις της στο θέατρο, την υποδέχτηκε στο καμαρίνι του φορώντας μόνο το εσώρουχο του.

Το τρίτο περιστατικό συνέβη το 2014 όταν ο ηθοποιός προσφέρθηκε να συνοδεύσει μία συνάδελφό του στο σπίτι της, ενώ στη συνέχεια την οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος και της επιτέθηκε.

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο Εισαγγελέας πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος συγκέντρωσε όλες τις καταγγελίες για την προκαταρκτική εξέταση, οι οποίες στάθηκαν αρκετές ώστε να καταστήσουν τον εν λόγω ηθοποιό κατηγορούμενο για τις τρεις αυτές υποθέσεις, με αποτέλεσμα να ασκηθεί εις βάρος του προσωποποιημένη ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού και για δύο απόπειρες βιασμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες καταγγελίες σε βάρος του έγιναν από τις ηθοποιούς Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη οι οποίες αφορούσαν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε χρόνο που τα φερόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Πέτρος Φιλιππίδης

Στο πλαίσιο του ελληνικού Metoo , ακολούθησε σωρεία καταγγελιών στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατά ηθοποιών από συναδέλφους τους, οι οποίες συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ανάμεσα στα πρόσωπα που καταγγέλλονταν ήταν και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Μέσω υπομνήματος που κατατέθηκε στον εισαγγελέα από τον συνήγορό του, ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αρνηθεί όλες τις καταγγελίες, ενώ στοχοποίησε την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αναφέροντας ότι είχε εμμονή μαζί του και ότι διατηρούσαν ερωτικό δεσμό, γεγονός που γνώριζε και η σύζυγός του. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This